Simboliškai su daina „Dar ne kartą” koncertą pradėjo atlikėja Giedrė Kilčiauskienė, choras „Sounds in G” ir įvairių instrumentalistų grupė. Kaip ir šis, daugeliui puikiai pažįstamas kūrinys, dvylika kitų L. Vilkončiaus dainų suskambėjo naujai, pritaikius originalias aranžuotes, kurias kūrė jaunoji Lietuvos kompozitorių karta. Naujų spalvų kūriniams suteikė ir atlikėjai: Rosita Čivilytė, Jurgis Brūzga, Giedrė Kilčiauskienė, Julija Jačėnaitė, Jekaterina Pranevič, Karolis Jančenkovas, Girmantė Vaitkutė, Kristina Žaldokaitė, gospel choras „Sounds in G“ ir instrumentalistai – Andrejus Polevikovas, Domas Žostautas, Dainius Didžiulis, Andrius Kairys, Audrius Pazniokas, Vytautas Giedraitis, Pavelas Žemoitinas.

Klausytojai turėjo unikalią galimybę susipažinti su kiekvienos dainos sukūrimo istorija, iš paties kompozitoriaus lūpų išgirsti, kokios buvo kūrinių atsiradimo aplinkybės, kaip gimė muzikos ir teksto sintezė. „Dar niekam nepavyko atspėti, kas lemia dainos populiarumą ir ilgaamžiškumą. Dažniausiai tai pačių įvairiausių aplinkybių nulemtas atsitiktinumas”, – teigia L. Vilkončius.

Tačiau nekyla abejonių, jog šiam kompozitoriui aplinkybės buvo tikrai palankios: daugybę metų skambančių, jau estrados klasika tapusių dainų populiarumas neblėsta. Tai renginio metu patvirtino ir Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros (LATGA-A) generalinis direktorius Edmundas Vaitiekūnas, kuris kompozitoriui L. Vilkončiui iškilmingai įteikė apdovanojimą „Aukso žvaigždė”, kuris skiriamas autoriams už kūrybinius pasiekimus.

Koncerto pabaigoje, paragintas atlikėjų, kompozitorius publiką maloniai nustebino pats atlikdamas dvi populiarias savo kūrybos dainas – „Nykštukai” ir „Laivas”.

„Tikrąsias vertybes geriausiai išgrynina laikas. Todėl jauniesiems linkiu pirmiausia remtis pasaulio pripažintais kūrėjais, tačiau būtinai pažinti ir tai, ką geriausio iki šiol sukūrė dešimtys Lietuvos pramoginės muzikos kompozitorių”, – teigia L. Vilkončius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją