Ilgai tvinkęs pūlinys pratrūko - vakar Panevėžio dramos teatro aktoriai teigė nebenorintys vaidinti spektakliuose, kurių esą niekas nebežiūri. Atsitiktiniai žiūrovai artistams jau atvirai reiškia užuojautą. Dėl teatre susiklosčiusios, jų žodžiais, klaikios padėties aktoriai kaltina 14 metų teatrui vadovavusį ir šią įstaigą "nuvariusį" vadovą Rimantą Teresą.

Aktoriai tikino šaukiantys iš nevilties vien pagalvoję, kad šiuo metu vadovu jau nebedirbantis R.Teresas gali vėl pradėti jiems vadovauti.

Keturiolika metų teatrui vadovavęs R.Teresas pareigų neteko prieš kelis mėnesius, pasibaigus paskutinei kadencijai. Tuomet Kultūros ministerijos skelbtą vadovo konkursą laimėjo šio teatro aktorius bei Panevėžio miesto tarybos narys Laimutis Sėdžius. Deja, šis menininkas vadovu tedirbo vos dvi dienas. Po jų, nepaaiškinęs motyvų, atsistatydino.

Vakar gausiai susirinkę Panevėžio dramos teatro aktoriai tvirtino turintys nuojautų bei įtarimų, kad konkurse dalyvaus ir R.Teresas. O jis gali laimėti konkursą. Anot jų, tai vegetuojančiam, žiūrovus praradusiam ir buvusio meninio lygio netekusiam teatrui grėstų visiška mirtimi. "Teatre statomos abejotino lygio pjesės, spektaklių sukuriama labai mažai. Aktoriai - be darbo, o vaidmenys patikėti tik mažai daliai vadovo proteguojamų asmenų", - bėdas vardijo Auksinio scenos kryžiaus laimėtojas, šio teatro žvaigždė Albinas Keleris.

Nors aktorius nevaidina tik keliuose spektakliuose, A.Keleris prisipažino, kad Panevėžyje kuriamuose jam esą gėda vaidinti. "Štai kokia yra teatro apoteozė!" - vakar garsiai ironizavo aktorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)