Aktoriai tiesė kilimą, pjaustė sūrį, dešrą, dėliojo obuolius ir kaitė arbatinį. Skimbčiojančios stiklinės priviliojo kelis valkatas, kurie nedrąsiai apsidairę ir nepastebėję nė lašo alkoholio suspūdino šalin.

Jaukiai susėdę, belošdami "Kvailį" ir bevartydami seną pasakų knygą, aktoriai laukė plausto. Pastarasis išdidžiai vėlavo. Juk su visu stalu ir garuojančiu „samovaru“ greitai nepaplauksi!

„Samovaras“ plauste ir iškylautojai krante atsidūrė neatsitiktinai. A.Giniotis šiuo metu režisuoja spektaklį pagal Maksimo Gorkio „Vasarotojus“. Spektaklis sceną pasieks gruodžio pradžioje, bet įvaizdį trupė kuria iš anksto. „Nebenoriu skubėti. Anksčiau spektaklį sukurdavome per 3 mėnesius, o tai yra begėdiškai per mažai laiko. Dabar kurdamas „Vasarotojus“ niekur neskubu“, - sakė A.Giniotis.

Į spektaklio repeticijas pakviesti visų trijų keistuolių teatro kartų aktoriai ir visas būrys kviestinių aktorių: Dainius Gavenonis, Rasa Samuolytė, Tomas Žaibus, Ainis Storpirštis, Asmik Grigorian, Darius Meškauskas ir Gabija Ryškuvienė. Kaip ir dauguma Keistuolių teatro spektaklių, „Vasarotojai“ bus paradoksalus spektaklis – ir liūdnas, ir juokingas, ir verčiantis giliau pamąstyti.

„Vasarotojai“ - ne vienintelė numatoma premjera. Šiemet spektaklį vaikams „Pati labiausia pasaka“ pristatys teatro kūrybinė grupė, vadovaujama Vaidoto Žitkaus.

Šį sezoną teatras atsisveikina su dviem spektakliais. Vytauto V. Landsbergio režisuotu muzikiniu spektakliu vaikams „Pelytė Zita“ ir A. Giniočio vaidinimu „Karalius Elnias“. Nors abu spektakliai nestokojo nei publikos dėmesio, nei gerų atsiliepimų, atėjo jų laikas užleisti vietą kitiems.

23-iąjį sezoną Keistuolių teatras pradės legendine Sigito Gedos ir Kęstučio Antanėlio roko opera „Meilė ir mirtis Veronoje“. Tai vaidinimas, kuriame dalyvauja beveik visa Keistuolių teatro trupė. Kiek joje yra narių, tiksliai negali pasakyti nei teatro senbuviai, nei naujokai. „Penki iš pirmos sudėties, dar dvidešimt, dar dvylika jaunimo, dar kviestiniai aktoriai. Nežinau, labai sunku tiksliai atsakyti. Žinau, tik kad jau ketvirta aktorių karta atėjo į teatrą“, - sakė A.Giniotis.

Keistuolių teatras - pirmas nepriklausomas profesionalus Lietuvos teatras, įkurtas 1989 metais. Per daugiau 20 gyvavimo metų teatras sukūrė 50 spektaklių (25 jų - repertuariniai), 5 videofilmus vaikams ir 3 suaugusiems, išleido 10 muzikinių albumų. Kasmet Keistuoliai parodo apie 200 vaidinimų Lietuvoje ir užsienyje.

„Keistuolių teatras“
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją