Orkestras, kuris ilgus metus dirbo su kompozitorium ir daugelio žinomų melodijų autoriumi šiandieną paklūsta P. Moria mokinio Jean-Jacques Justafré batutai.

Kiekvienam žinomos melodijos, kurios atpažįstamos jau nuo pirmųjų garsų, skambės koncerto vakarą. Tai garsioji „Love Is Blue“, „Alouette“ ir žinoma „Chariot“ (vėliau gavusi pavadinimą „I Will Follow Him“).

Žymus prancūzų dirigentas, garsaus estradinio orkestro „Le Grand Orchestre“ vadovas P. Moria gimė 1925 m. Marselyje, kur užaugo ir ilgus metus dirbo su orkestru. 1950 m. gastroliavo kartu su Charles Aznavour ir Maurice Chevalier. Vėliau glaudžiai dirbo su Charles Aznavour, kuriam parašė 135 aranžuotes. Taip pat bendradarbiavo su dainininke Mireille Mathieu.

Pasaulinę šlovę kompozitoriui 1968 metais atnešė jo kūrinys „Love is Blue“, kuris išsilaikė Prancūzijos topuose 5 savaites ir tapo pirmąja instrumentine melodija, taip ilgai išbuvusia topuose nuo 1962 m.

P. Moria turi vieną didžiausių įrašų katalogų, kuris apima daugiau kaip 1000 pavadinimų. Per savo aktyvų koncertavimo periodą išleido 126 diskus, pardavė per 40 milijonų albumų visame pasaulyje ir įvertintas prestižiniu Prancūzijos įrašų industrijos MIDEN „Gran Prix“ apdovanojimu.

Jo kūryba populiari visame pasaulyje, tačiau ypatingo dėmesio sulaukė Japonijoje ir Pietų Korėjoje, kur P. Moria vadovaujamas orkestras yra surengęs daugiau nei 1200 koncertu.

P. Moria mirė 2006 m. lapkričio 3 d. Prancūzijoje.

Orkestras po maestro mirties savo veiklos nenutraukė. Toliau puoselėja muzikinį P. Moria palikimą, daug koncertuoja užsienyje. Orkestro vadovu šiuo metu yra P. Moria mokinys, dirigentas, Jean-Jacques Justafré.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją