"Ateinantį sezoną norime neskubėti, truputį pristabdyti teatro linksmą repertuarą ir grąžinti jį į teatro gelmes (...) Nenorime tiesiog kepti spektaklių, trokštame ir patys pakratyti smegenis", - BNS sakė A. Giniotis.

Kitą sezoną, kuris turėtų prasidėti rugsėjo 16 dieną, Keistuolių teatras žada žiūrovams pristatyti dvi premjeras.

Pirmosios premjeros žiūrovai turėtų sulaukti gruodžio 3-4 dienomis. Tai bus Maksimo Gorkio pjesės "Vasarotojai" pastatymas. Šį spektaklį režisuos pats A. Giniotis.

Teatro vadovas tvirtino, kad būtent šio spektaklio repeticijos vyksta neskubant: norima žvelgti giliai, išanalizuoti M. Gorkio kūrybą, nors spektaklis turėtų neprarasti žiūrovams pažįstamų Keistuolių teatro bruožų.

"Vis dėlto tai - "keistuolių" spektaklis (...) Aš kartais nežinau, ko žiūrovai tikisi. Tikisi vieno, o gauna visai ką kita, bet vis tiek būna patenkinti", - kalbėjo A. Giniotis.

Antroji premjera - spektaklis vaikams - numatoma gruodžio viduryje, ją turėtų pastatyti Vaidotas Žitkus. Šio spektaklio galutinis variantas turėtų pasirodyti po Naujųjų metų.

Teatro vadovas atskleidė, kad sudėtinga finansinė situacija taip pat galėjo lemti teatro sprendimą neskubėti su naujais pastatymais.

"Praėjusį sezoną kažkaip išgyvenome, labai optimistiškos nuotaikos nėra, ateitis irgi optimizmo nekursto. Tai gal irgi priežastis, kodėl ruošiame tiek spektaklių", - sakė A. Giniotis.

Jis tvirtino, kad teatras dėl finansinio sunkmečio pajuto ir žiūrovų sumažėjimą.

Keistuolių teatras, save apibūdinantis kaip pirmas nepriklausomas profesionalus Lietuvos teatras, įkurtas 1989 metais, "vaidinantis vaikams ir ne tik jiems." 2009 metais teatrui įteikta Metų šviesuolio statulėlė ir diplomas "Už saugomą vaiko sąmonę. Šviesai".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją