Teatro nominacijoje tradiciškai nugalėjo Oskaro Koršunovo teatras – geriausiu praėjusių metų spektakliu pripažinta Viljamo Šekspyro “Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija”.

Antrus metus iš eilės savo kategorijose pirmavo televizijos laida “Pagauk kampą” (LRT) bei radijo laida “Klumpakojis” (stotis A2, Vilnius), nors šiemet jie susilaukė vis daugiau konkurentų – jaunimas aukštai įvertino nekomercinius, kultūrinius projektus. Plačiai nuskambėjęs “realybės” šou “Baras” nepateko net į geriausiųjų penketuką.

“Ore Geriausi” nuo kitų rinkimų skiriasi tuo, kad internautai patys įrašo savo favoritus, o ne renkasi iš sudaryto sąrašo. Šių metų rinkimai pasižymėjo tuo, kad skaitytojai pasiūlė labai daug variantų užsienio muzikos bei metus geriausiai atspindėjusios dainos nominacijose.

“Manome, kad tai akivaizdus interneto muzikos (mp3) mainų sistemų įsigalėjimo ženklas – šiandien lietuviai klauso ir mėgsta labai įvairią muziką. Neužtikome tik Marilyn Manson ir Kate Ryan pėdsakų”, - rinkimų rezultatus apibendrino portalo “Ore.lt” redaktorius Marius Listopadskis.

Populiariausiu užsienio atlikėjų albumu išrinktas amerikiečių dueto “Outkast” dvigubas albumas “Speakerboxx/ The Love Below”, o metus atspindinčiu kūriniu – šių prodiuserių hitą “Hey Ya!” ir fenomenaliasias “Kregždutes” keliais balsais aplenkęs, stojimui į ES skirtas, Kauno grupės SH singlas “Déjà vu (Mes pagaminti Europoje)”.

Lietuvos metų kūriniu pripažinta RyRalio didžėjų ir “Empti” vokalistės Giedrės įrašyta daina “Visu greičiu”, o metų debiutu – Vilniaus grupė “Pieno lazeriai”.

Daugiausiai “Ore.lt” skaitytojų balsų surinko DJ Ignas i.v., geriausiu klubu pripažintas Vilniaus “Gravity”, metų dizainu – arch. Ryčio Mikulionio sukurtas restorano “G-Lounge” interjeras, o metų renginiu – “Gravity” klube vykęs Australijos didžėjaus James De La Cruz iš kolektyvo “The Avalanches” pasirodymas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją