Sezono Trakuose atidarymo koncerte rugsėjo 12 d. pasirodys vienas išradingiausių, ekspresyviausių ir techniškai progresyviausių Lietuvos kamerinės muzikos kolektyvų – Čiurlionio styginių kvartetas bei ypatinga ansamblio balsų harmonija ir skoninga įvairių stilių nuovoka stebinantis vokalinis ansamblis „Jazz Island“ (vadovas Artūras Novikas), 2007 m. tituluotas geriausia Lietuvos vokaline grupe ir apdovanotas „Aukso paukštės“ prizu. Šių dviejų kolektyvų susitikimas žada įdomią subtilios akademinės klasikos ir nevaržomos džiazo muzikos samplaiką. Tai unikalus muzikos projektas, kuriame keturių džentelmenų griežiamos šimtmečių senumo muzikos kompozicijos susipins su džiazo standartais, populiariomis melodijomis ir autentiškumo atspalviu – lietuvių sutartinės garsais.

Įvairių laikmečių ir stilių muziką meistriškai atliekantis Valstybinis Vilniaus kvartetas rugsėjo 19 d. Trakuose žada atlikti įdomią programą, parengtą su solistu Merūnu Vitulskiu. Bendradarbiavimas su šiuo sparčiai išpopuliarėjusiu tenoru Vilniaus kvartetą įkvėpė prisiliesti prie mažai jo sklaidytų muzikos pasaulio puslapių – italų ir lietuvių kompozitorių dainų, aranžuotų vokalui ir styginių kvartetui. Vokalinė muzika koncerte derės su instrumentiniais kūriniais – L. van Beethoveno Kvartetu Nr. 11 ir J. Brahmso Styginių sekstetu, kurį su kvartetu atliks Robertas Bliškevičius (altas) ir Edmundas Kulikauskas (violončelė).

Kvarteto ir vokalo dermė liesis ir spalio 10 d. teminėje popietėje „Vokiečių ir prancūzų operečių vakaras“. Ją rengia solistai Edmundas Seilius (tenoras) bei Kristina Zmailaitė (sopranas) ir nuotaikingasis Čiurlionio kvartetas. Programą iniciavusio E. Seiliaus ir K. Zmailaitės duetas nuolat siekia klausytojus supažindinti su retai skambančia muzika. Ypatingo žavesio šio dueto pasirodymams teikia ir jų interpretacijų nuoširdumas, šio dėka Pilies menėje dainininkų atliekamos vokiečių ir prancūzų operečių istorijos turėtų suskambėti tikrai ir nesuvaidintai.

Rudens sezono Trakuose programos ašimi veikiausiai taps intriguojantis projektas „Dedikacija karalienei Barborai Radvilaitei“, numatytas įgyvendinti spalio 24 d. Čia susipins senovinė muzika ir šokis bei skaitomas tekstas – karalienės Barboros Radvilaitės (~1520–1551) laiškai Žygimantui Augustui (1520–1572). Programą rengia ansamblis „Musica humana“ (meno vadovas ir dirigentas Algirdas Vizgirda), senosios muzikos ir šokių trupė „Festa Cortese“ (meno vadovė Alina Žutautaitė), solistė Marta Lukošiūtė (sopranas) ir aktorius Ramūnas Abukevičius.

Poetiškai nusiteikusi vitališka dainininkė Judita Leitaitė rudens darganas Trakuose praskaidrins programa „Iš širdies į širdį“. Lapkričio 7 d. ji su klasikinės gitaros meistru Sergejumi Krinicinu Pilies menėje atliks ispaniškas ir lietuviškas dainas bei gražiausius rusų romansus.
Prieš kelis dešimtmečius klasikinės muzikos koncertų tradiciją Trakuose intensyviai puoselėjęs Lietuvos kamerinis orkestras vėl grįžta į pilies menę. Lapkričio 28 d. po pilies skliautais sklis orkestro interpretuojama amžinoji klasika – J. S. Bacho, W. A. Mozarto, A. Vivaldi, J. Haydno muzika. J.S. Bacho Koncertą smuikui E-dur su orkestru atliks smuikininkas Džeraldas Bidva

Gruodžio 19 d. į žiemišką peizažą už pilies langų įsilies gitarų ir balso skambesiu perteikiama itališka meilės lyrika. Italų muzikos programą klausytojams rengia gitarų skambesio grožiu ir subtiliu stygų užgavimu kerintis „Baltijos gitarų kvartetas“ ir dainininkas Edmundas Seilius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją