"Elfų teatras" įsikūręs Vilniaus Konstitucijos prospekte.

Pasak teatro pranešimo, tik atidžiausi knygų skaitytojai gali atsiminti, kad panelė Marija Štaltbaum yra Ernsto Theodoro Amadeus Hoffmanno (Ernsto Teodoro Amadėjaus Hofmano) pasakos "Spragtukas ir Pelių karalius" herojė.

Istorija apie Spragtuką - berniuką, paverstą mediniu riešutų gliaudytoju - yra "paslaptinga ir paini kaip tikras detektyvas", įsitikinęs "Elfų teatras".

Animacinių filmų kūrėjai, baletų ir spektaklių statytojai visuomet ją supaprastina ir žiūrovai įsidėmi aikštingą princesę bei ją gelbėjusį drąsuolį Spragtuką, o mergaitė, kuri įveikė visus piktojo pelių karaliaus burtus, lieka nepastebima.

Panelė Marija per Kalėdas dovanų gavo senovinį medinį riešutų gliaudytuvą, kuris nepatiko jos broliui ir šis medinuką sulaužė. Mergaitė dovaną ėmė "gydyti" ir tuomet prasidėjo stebuklai.

Taip prasideda garsioji pasaka bei naujausias "Elfų" teatro spektaklis "Spragtukas ir Pelių karalius".

"Mes nusprendėme pasaką pasekti tokią, kokią ją parašė E.Hoffmannas. Bet joje tiek vingrybių, kad kartais net suaugusieji nesupranta, kurie herojai čia svarbiausi", teigė spektaklio kūrėjai.

"Galiausiai gėris švenčia pergalę, tačiau mūsų spektaklyje kovoti turi ne tik aktoriai, bet ir žiūrovai. Jiems netgi pasirinkimo nėra, nes pelių karalius puola ir scenoje esančius pasakos herojus, ir visus salėje esančius žmones", perspėjo "Elfų teatro" režisierius Romas Vikšraitis.

Būtent todėl, pasak režisieriaus, afišose ir programoje parašyta, kad "Spragtukas ir Pelių karalius" yra spektaklis - stebuklingas mūšis.

Spektaklyje skamba Piotro Čaikovskio baleto "Spragtukas" muzika, vaidina aktoriai Žana Jablonskytė, Vaiva Markelytė, Tadas Gudaitis, Marius Mačiulis ir "visi žiūrovai".

"Spragtuko ir Pelių karaliaus" dailininkė - Giedrė Brazytė.

"Elfų teatro" ištakos - Marijampolės teatro studija, kuriai 1996 metais vadovavo režisierius R.Vikšraitis. 1997-ųjų žiemą iš aktyviausių studijos aktorių režisierius subūrė trupę ir įsteigė teatrą. Teatro pavadinimą įkvėpė atidaryme suvaidintas spektaklis vaikams "Elfų pasakaitės". 1999 metais "elfai" išsikėlė į Vilnių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją