Kaip sakė parodą pristatančio tarptautinio džiazo festivalio "Vilnius Mama Jazz" organizatorė Judita Bartoševičienė, po Šiaulių paroda keliaus visur, "kur yra mylimas ir gerbiamas džiazas" - ją planuojama eksponuoti Alytuje, Birštone, Klaipėdoje, Vilniuje ir kitur.

Atidaryme Šiauliuose dalyvaus parodos autorius, taip pat muzikuos šešis metus gyvuojantis vilniečių, garsių Lietuvos džiazo muzikantų duetas - fotomenininko brolis saksofonininkas Vytautas Labutis ir bosistas Eugenijus Kanevičius.

Be to, Šiaulių "Laiptų" galerijoje skambės unikalus šių džiazo muzikantų projektas - jo premjera skambėjo Frankfurto mugėje Vokietijoje, o Lietuvoje pirmą kartą buvo atliktas festivalyje "Vilnius Mama Jazz 2003".

D.Labučio fotografijų paroda pirmą kartą buvo pristatyta pernai lapkritį vykusiame festivalyje "Vilnius Mama Jazz" ir sulaukė didelio autoriaus kolegų fotografų bei džiazo muzikos gerbėjų dėmesio ir pagyrimų.

"Džiazo gerbėjų turime įvairiuose Lietuvos kampeliuose ir norime pradžiuginti visus, kurie jau kartą matė šią parodą festivalyje "Vilnius Mama Jazz 2003" ir kuriems galimybės neleido atvykti į Vilnių", - sakė J.Bartoševičienė, žinoma kaip "Mama Jazz".

Ekspozicijoje - ne tik žymių džiazo atlikėjų veidai, bet ir nuotaika, būdinga tik džiazo koncertui. Apibūdindamas parodą, autorius akcentavo spalvas - jų žaismas viena pagrindinių priemonių perteikti jausmą, priartinti nuotaiką džiazo festivalių atmosferai.

36 metų D.Labutis - dienraščio "Respublika" fotoreporteris, Lietuvos spaudos fotografų klubo narys, puikiai pažįstamas Lietuvos džiazo auditorijai - jo fotografijos džiazo tema buvo eksponuojamos Birštono, Kauno ir Vilniaus džiazo festivaliuose.

1996 metais Vilniuje buvo pristatyta džiazo darbų paroda "Džiazo portretai", 1997-aisiais - "Miniatiūros", "Sienų peizažai", 2000 metais Helsinkyje - paroda "Jazz emotion".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją