Penktadienį, rupgpjūčio 27 d. 16.30 val. Anykščių sakralinio meno centre rengiamame pavakaryje „Kelionė į save” bionergetikė Svetlana Smertjeva dalinsis įspūdžiais iš piligriminės kelionės Šv. Jokūbo keliu. Pasibaigus penktadienio vakaro koncertui Dainuvos slėnyje, vidurnaktį Anykščių koplyčioje bus rodomas Panevėžio J. Miltinio dramos teatro spektaklis pagal šiuolaikinių poetų kūrybą „Kas šitą vėją pavadino likimu”. Spektaklio idėjos autorius, aktorius, bardas, kartu ir „Purpurinio vakaro” meno vadovas Gediminas Storpirštis. Kartu su juo spektaklyje vaidins aktorė Ligita Kondrotaitė.

Naktinėjantys Dainuvos slėnyje iki pat ryto galės mėgautis naujausiais lietuvių režisierių filmais, kuriuos mielai dovanoja kino studija „Monoklis“. Tai Giedrės Beinoriūtės „Egzistencija“, Marato Sargsyano „Lernavan“ bei Tomo Smulkio „Pietys“. Be to festivalio draugas kino teatras „Pasaka“ pristatys dar Lietuvoje nerodytą lenkų muzikinę dramą „Visa, ką myliu“ ir romantišką trumpametražių filmų programą „Magiškas Paryžius“.

Tik išaušus, šeštadienio ankstų rytą, 6 val. Lietuvos bardai ir jų gerbėjai Anykščių šilelyje eis saulės pasitikti. Tekančią saulę sveikins Anykščių senųjų dainų ir giesmių ansamblis “Volupis”. Vidudienį, 13 val. Sakralinio meno centre rengiamoje popietėje „Dainos iš A. ir J. Juškų lobyno” dalyvaus etnomuzikologai Daiva ir Evaldas Vyčinai. 15 val. Anykščių koplyčioje renginyje „Takas į tylą” jaunosios kartos bardas ir poetas Domantas Razauskas skaitys savo poeziją iš netrukus pasirodysiančios savo pirmosios eilių knygos.

Dainuvos slėnyje bus surengti du jungtiniai festivalio koncertai. Penktadienio vakarą, 19 val. dainuos ir gros respublikinio moksleivių dainuojamosios poezijos ir Vytauto Kernagio dainos konkursų laureatai Artūras Dubaka ir Dominyka Adomaitytė, Juozapas Liaugaudas, Gediminas Lukšas, Mykolas Jokubauskas-Myka, Tomas Usovas ir Ugnė Kleinauskaitė, Ignė Markauskaitė, Tadas Miliauskas, Vilmina Navickaitė ir Justas Kundrotas, Kamilė Gudmonaitė ir Mantas Zemliackas, Justė Mykolaitytė su grupe, grupė „Iš nieko”, grupė „215”.

Pasak festivalio direktorės Alinos Semionovos, džiugu, kad šiame festivalio koncerte dalyvaus ir anykštėnė Samanta Veršelytė. Tai, pasak direktorės, tampa kasmetine gražia tradicija. Taip pat šiame koncerte dainuos svečiai iš Klaipėdos – grupė „Atika” ir Jonas Baltokas. Šio koncerto dalyviai be savo kūrinių, kiekvienas klausytojams padovanos ir V. Kernagio dainą.

Festivalio pabaigos koncertas prasidės šeštadienį, 18 val. Pirmą kartą jame dalyvaus svečias iš užsienio. Tai bardas iš Farerų salų Stenley'is Samuelsenas. Šis atlikėjas daugeliui bardų kūrybos gerbėjų turėtų būti pažįstamas iš tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš” koncertų.

Čia, šiame finaliniame festivalio koncerte, gražiausius lietuviškosios dainuojamosios poezijos perlus klausytojams dovanos žymiausi Lietuvos bardai: Olegas Ditkovskis ir Neda, Saulius Bareikis ir Andrius Kulikauskas, Gediminas Storpirštis, Aidas Giniotis, Domantas Razauskas, Vytautas V. Landsbergis su Raimondu Rašpoliausku, Mindaugas Ancevičius, grupė „Liūdni slibinai”, teatras „Atviras Ratas”, Zala ir Driukas bei šio festivalio svečiai, etnomuzikologai Evaldas ir Daiva Vyčinai.

Ketinantiems vykti į „Purpurinį vakarą”, festivalio organizatoriai primena, kad tame pačiame Dainuvos slėnyje įsikurs palapinių miestelis, o norintys žiūrėti ir klausytis abiejų koncertų, turės galimybę įsigyti lengvatinius bilietus. Visi kiti festivalio renginiai – nemokami.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt