Kaip pranešė fotografo parodą pristatantis Lenkų institutas, A.Rudzio darbus institute bus galima pamatyti nuo antradienio, sausio 27-osios.

Šnipiškės - tai dešiniajame Neries krante, už Žaliojo tilto į kairę nuo Kalvarijų gatvės besitęsiantis Vilniaus rajonas. Pasak pranešimo, nors šio rajono istorija siekia dar Vytauto Didžiojo laikus, Šnipiškių klestėjimas jau seniai praeityje, dabar ten tik griūvantys mediniai nameliai.

Kasdien čia būdamas ir jaučiantis simpatiją "savai" Vilniaus dalelei, Šnipiškėse gyvenantis A.Rudzis pastebi ir gražiąją šio rajono pusę. Fotografo objektyvas įamžina dar 19 amžiaus pabaigoje statytos kultūrinę vertę turinčios medinės architektūros grožį.

Kaip teigia parodos rengėjai, Šnipiškėse iš stiklo bei betono pradėtas statyti šiuolaikiškas miesto centras, dėl to senieji pastatai neišvengiamai bus sugriauti.

Paroda veiks iki vasario 29 dienos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją