„Lietuvoje daug blogų ir interneto puslapių, bet nėra nė vieno „tikro“ elektroninio žurnalo. Pertraukos metu žurnalo leidėjai sulaukė didelio palaikymo iš skaitytojų ir draugų. Vaikai siūlėsi paaukoti savo kišenpinigius, o suaugę sufleravo idėjas apie labdaros vakarėlius ir galimus privačius rėmėjus. Įkvėpta dėmesio ir sukaupusi jėgas, „Pravda“ grįžta dar stipresnė“, – priduodama nekokybišką spaudą į makulatūros punktą, sako žurnalo redaktorė Elena Reimerytė.

Žurnalas išlaikė svarbiausią savo tikslą – tęsiamos naujokų radybos. Šį mėnesį pristatomi pasidžiavimo verti jauni lietuviai: Eglė Čekanavičiūtė – už gerai pabaigtą „St. Martins“ menų koledžą, per kelias savaites sumedžiotą darbą „Dior“ kompanijoje bei kolekciją, kurioje invalidų gėda ir didžiausi kompleksai tampa ypač geidžiama idėja.

Dainius Bendikas – 2009-ųjų metų atradimas, savo natūralumo ir konceptualumo liniją nubrėžė net iki Islandijos, kur jo gebėjimus įvertino vienas svarbiausių pasaulio daiktų ir drabužių dizainerių.

„Dee & Kamy“ – pirma per dekadą tokia kokybiška repo grupė, kurios kūrinių klausydami vietiniai šios muzikos šulai su šviesiu pavydu į šoną suka akis.

Idėjiškai žurnalas dar nebuvo toks grynas ir smarkus, koks gali sau leisti būti dabar. Pirmoji naujosios „Pravdos“ tema „Pikta šalis“. Tarp eilučių pasakojama istorija apie netoleranciją ir plokščiakaktišką neapykantą.

DELFI skaitytojams - galimybė perversti naująjį „Pravdos“ numerį tiesiog čia ir dabar:

„Jeigu reikėtų apibrėžti Lietuvos veiksmo žanrą, aš siūlyčiau ją pavadinti nesibaigiančia „keršto drama“. Neapykanta pavirsta įprasta egzistavimo forma, o priešai netgi tampa mums reikalingi – jiems skiriame visą savo kūrybinę ir gyvybinę energiją. Odi ergo sum, nekenčiu, vadinasi, esu, nekenčiu, reiškia, jaučiuosi svarbus, reikalingas ir prasmingas. Kitaip tariant – nekenčiu, vadinasi, užsimirštu apie savo paties impotenciją“, – savo skiltyje, skirtoje užnuodytiems šuliniams ir sakymui „taip“, rašo Kristupas Sabolius.

Žurnalą puošia kalėjime dėl žmogžudyščių sėdintys kaliniai, tam tikrų maisto produktų nekenčiantys simpatiški vaikai bei nuostabios tik ką sužibusių drabužių kūrėjų fotosesijos.

Naujajam numeriui „Pikta šalis“ skirtas vaizdo klipas su piktais vaikais:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją