Kiekvienas ciklo kūrinys tematiškai skirtingas – istoriškai svarbios sostinės vietos, lietuviško kaimo ir gamtos motyvai vaizduojami pasirenkant netikėtus objektus: gandralizdžius, žemės ūkio darbus, liaudies tradicijas ir kt. Visus eksponatus vienija meilės ir pagarbos gimtajam kraštui idėja. Pasak autorės V. Juodagalvytės, vaikystės, tėvų, senelių dirbamų darbų prisiminimai yra jos didžiausias turtas. Meno kūrėjo statusą turinti tautodailininkė siekė, kiek įmanoma detaliau pavaizduoti ją supusią aplinką, kad ateities kartos prisimintų, kur glūdi lietuviškumo šaknys ir įvertintų mūsų tėvų bei senelių palikimą.

P. Galaunės ir L. Meškaitytės (1996 m.) vardo diplomais apdovanota tautodailininkė aktyviai dalyvauja tapybos ir grafikos grupinėse parodose, konkursuose Lietuvoje bei kitose šalyse. Jos autorinių darbų yra įsigiję Lietuvos dailės muziejus, GALLUP centras Suomijoje, Karmelitų vienuolyno muziejus Krokuvoje, įstaigos, kolekcininkai bei privatūs asmenys Lietuvoje ir už jos ribų (JAV, Australijoje, Turkijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Baltarusijoje ir kt.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją