„Klaipėdos operos bastioną“ liepos 30 d. atidarys vienas populiariausių pasaulinės muzikos lobyno kūrinių – Karlo Orfo sceninė kantata „Carmina Burana“. Kantatos muzika magiškai paveikia kiekvieną, kas ją išgirsta. Kūrinys sukurtas pagal XIII a. tekstus, rastus 1803 metais Bavarijos vienuolyne. Visgi, apie kantatą mes daugiau žinome ne iš žinių apie rankraštį, bet iš pagrindinės „Carmina Burana“ temos „O Fortūna“, kuri pradeda ir užbaigia K. Orfo nuostabųjį veikalą.

„Carminą Buraną“ atliks Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro choras, vadovaujamas Vladimiro Konstantinovo, solistai Valerija Balsytė, Mindaugas Rojus, Algirdas Bagdonavičius. Prie dirigento pulto stos jaunas dirigentas Modestas Barkauskas, uostamiesčio publikai pažįstamas iš teatre organizuotų Jaunųjų talentų festivalių.

Tą patį liepos 30 d. vakarą muzikos maratoną tęs šokio spektaklis pagal fonogramą „Nuo flamenko iki džiazo“. Viena žymiausių teatro šokėjų B. Molytė-Kulikauskienė su kolegomis ne tik parengė žaižaruojančią ugninga nuotaika šokių programą, bet ir visus pageidaujančiuosius pamokys būdingiausių flamenko šokio judesių ir figūrų.

Liepos 31 d. popietę „Klaipėdos operos bastiono“ scena bus užleista vaikams, koncertuos Gargždų vaikų muzikos mokyklos dainos studijos „Svirplys“ atlikėjai, vadovaujami mokytojos Nijolės Usevičienės. Septyniolika metų gyvuojantis gargždiškių kolektyvas, pelnęs apdovanojimų konkursuose Lietuvoje ir užsienyje, Klaipėdoje žada surengti įvairaus amžiaus „svirpliukų“ koncertą.

Vakarop scenoje vėl šeimininkaus Muzikinio teatro artistai. Žiūrovai kviečiami į dviejų dalių šokio spektaklį „Meilė prie jūros“ pagal Danieliaus Dolskio ir Algimanto Raudonikio dainas. Saulei leidžiantis renginių maratoną užbaigs Lietuvos ir užsienio žvaigždžių Operos gala koncertas. Skambės populiarios arijos, duetai, ansambliai iš Dž. Verdžio, Dž. Donicečio, Dž. Rosinio, Ž. Bizė, Dž. Pučinio, V. A. Mocarto, A. Dvoržako, P. Čaikovskio, R. Vagnerio ir kitų kompozitorių operų. Juos atliks žymiausi Klaipėdos muzikinio teatro solistai Valerija Balsytė, Rita Petrauskaitė, Rasa Ulteravičiūtė, Dalia Kužmarskytė, Svetlana Konstantinova, Aurelija Dovydaitienė, Loreta Ramelienė, Judita Butkytė, Mindaugas Rojus, Artūras Kozlovskis, taip pat Latvijos operos žvaigždės – sopranas Sonora Vaice ir tenoras Viesturs Jansons. Koncerto dirigentas – Normunds Vaicis.

„Klaipėdos operos bastiono“, taip pat ir XIII –jo festivalio „Muzikinis pajūris“ uždarymo akordai nuskambės rugpjūčio 1 d. Pirmiausia publika kviečiama įkvėpti gaivaus oro drauge su teatro solistu Virginijumi Pupšiu ir jo trumpomis muzikinėmis istorijomis „Alsuoti“. O paskutines muzikos salves iššaus Lietuvos ir užsienio žvaigždžių Operetės gala koncertas. Skambės valsų karaliaus J. Štrauso, I. Kalmano, F. Leharo, Ž. Ofenbacho ir kitų kompozitorių populiarių operečių melodijos. Dainuos Rasa Ulteravičiūtė, Dalia Kužmarskytė, Valerija Balsytė, Aurelija Dovydaitienė, Judita Butkytė, Mindaugas Rojus ir svečiai iš Latvijos Sonora Vaice bei Viesturs Jansons. Orkestrui diriguos Normunds Vaicis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją