Galutinis sprendimas dėl M.Mažvydo bibliotekos vadovo paskyrimo bus patvirtintas po 3 dienų – liepos 30 dieną.

Bibliotekos vadovu R.Gudauskas bus paskirtas, jei nebus apskųsti konkurso rezultatai.

R.Gudauskas 2005 metais buvo atleistas iš tuometinio premjero Algirdo Brazausko patarėjo komunikacijos ir informacijos klausimais pareigų, kai neblaivus dienos metu policijos buvo aptiktas miegantis ant suoliuko viešoje vietoje. R.Gudauskas Palangoje viešėjo darbo metu.

Profesorius dvi kadencijas yra buvęs Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto dekanu.

Pirmasis konkursas į Nacionalinės M.Mažvydo bibliotekos vadovo pareigas nutrauktas gegužės 27 dieną. Tuokart Lietuvos nacionalinės M.Mažvydo bibliotekos generalinio direktoriaus pareigų siekė penki pretendentai.

Vilniaus universiteto (VU) Komunikacijos fakulteto taryba, vykstant pirmajam konkursui į bibliotekos generalinio direktoriaus pareigas, buvo sukritikavusi ministeriją, kad ji pretendentams esą kelia per žemus reikalavimus.

Nuo sausio 5 dienos bibliotekai vadovauja A.Plioplys. Iki tol bibliotekai vadovavęs Vytautas Gudaitis pernai sulaukė prieštaringų vertinimų paaiškėjus, kad darbuotojams buvo išmokėta 120 tūkst. litų papildomų priedų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją