Premijas laureatams įteikė ministrė Roma Žakaitienė. Kaip pranešė Kultūros ministerija, šešias premijas už aktualiausius ir ryškiausius publicistinius kūrinius kultūros temomis gavo menotyrininkė Jurgita Ludavičienė, rašytojas Liudvikas Jakimavičius, fotografas ir fotografijos tyrinėtojas Stanislovas Žvirgždas, kompozitorius Šarūnas Nakas, teatro kritikė Rūta Noreikaitė, žurnalistė Rūta Mikšionienė, vieną premiją pasidalino radijo žurnalistės Gailutė Jankauskienė ir Jolanta Kryževičienė.

Šių premijų dydis - 4875 litų (39 MGL). Martyno Mažvydo premija už nuopelnus Lietuvos valstybės kalbai, raštijos istorijai ir knygos menui atiteko Vilniaus universiteto bibliotekos Retų spaudinių skyriaus vedėjai Almai Braziūnienei. Jai skirta premija - 5625 litų (45 MGL).

Premiją už bibliotekininkystės, bibliografijos ir knygotyros mokslinius tyrinėjimus bei praktinę veiklą bibliotekose gavo Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto docentė Audronė Glosienė.

Premija už muziejininkystės ir muziejų vertybių restauravimo darbus įteikta Lietuvos nacionalinio muziejaus direktorės pavaduotojai restauravimui Gražinai Gleiznienei.

Premija už būdingiausių mūsų krašto tautodailės, amatų tradicijų išsaugojimą ir perdavimą atiteko tautodailininkei Anicetai Krajinienei.

Tautosakos pateikėjai Antaninai Čaplikienei įteikta premija už vertingų tradicinės kultūros lobių - papročių, dainų, šokių - išsaugojimą ir pateikimą rinkėjams, archyvams, visuomenei. Šių premijų dydis - 3500 litų (28 MGL).

Premijos už etninės kultūros paveldo puoselėjimą ir skleidimą skirtos tautodailininkams Adelijai Mickuvienei ir Stasiui Mickui. Šių premijų dydis - 1750 litų (14 MGL).

Taip pat antradienį Lietuvos ambasadorė prie UNESCO Ina Marčiulionytė kultūros ministrei R.Žakaitienei įteikė Dainų švenčių tradicijos ir simbolizmo Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje įtraukimo į UNESCO žodinio ir nematerialaus pasaulio paveldo šedevrų sąrašą sertifikatą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją