Pagrindinis jau ketvirtus metus vykstančio konkurso tikslas – skatinti ir reklamuoti naujausias skaitmeninio meno sritis, įvairaus amžiaus ir gebėjimų žmonėms padėti išreikšti savo kūrybiškumą skaitmeninio meno priemonėmis. “Canon Digital Creators Contest 2003” darbai buvo vertinami pagal kūrybingumą, idėjų originalumą ir išraiškingumą, taip pat vaizdingumą.

Iš viso “Canon Digital Creators Contest 2003” dalyviai išsidalino 117 tūkst. USD vertės premijas, o didžiausi 20 tūkst. dolerių prizai atiteko kategorijų nugalėtojams. Šiais metais auksinėmis statulėlėmis buvo apdovanotas japonų Kenši Daito skaitmeninės fotografijos darbas “Popular Mechanics”, Ryohei Hatokava skaitmenine technika sukurta iliustracija “The Ultra Fish Collection”, Šinchiro Sato interneto puslapis “Tinygrow” bei amerikiečio Matthew Thomaso (Metju Tomaso) skaitmeninis filmas “That Day”.

Europos menininkai pateko tarp prizininkų visose kategorijose, o aukščiausias vietas iškovojo britų fotografas Leszekas Marszalekas (Lešekas Maršalekas), grafikas iš Londono Shoko (Soko) bei kino filmų kūrybos kolektyvas “monke”. Specialiais “Canon” diplomais buvo apdovanoti ir skaitmenines technologijas naudojantys menininkai iš Ispanijos, Austrijos, Prancūzijos.

Po konkurso “Canon Europe” komunikacijos vadovas Jamesas (Džeimsas) Leipnikas pabrėžė: “Kiekvienais metais konkursui pateikiamų darbų lygis nuolatos auga. “Canon” iškeltas tikslas - surasti ir skatinti naujus skaitmeninio meno talentus jau dabar duoda dividendus. Praėjus vos keturiems metams nuo konkurso atsiradimo, matome, kaip nauja įvairaus amžiaus ir įvairių pasaulio šalių menininkų karta sukuria kūrinius, kurie keičia vizualinio meno galimybių ir jo originalumo, išraiškos bei komunikacijos mene supratimą.”

Vienas iš komisijos dalyvių, kolektyvo “Tomato” (kurį įkūrė populiarios grupės “Underworld” nariai) atstovas Joelis Baumannas (Džoelis Baumanas) pridūrė: “Šių metų dalyviai mus žavėjo gebėjimu naudoti įvairias skaitmenines technologijas perteikiant labai stiprias menines idėjas. Tiek daug dalyvių jau yra perpratę neseniai atrastas skaitmenines išraiškos priemones. Mums malonu kartu su “Canon” ir jo inicijuot konkursu atrasti ir apdovanoti geriausius pasaulio skaitmeninio meno atstovus”.

“Canon Digital Creators Contest 2003” buvo apdovanoti specialios ceremonijos Tokijuje metu, o jų darbų paroda surengta prestižinėje “Spiral Garden” galerijoje. Šiandien, apdovanojimus laimėjusius darbus gali apžiūrėti viso pasaulio internautai adresu www.canon.com/cdcc/press.

“Canon Digital Creators Contest 2003” vertinimo komisijoje, kuriai vadovavo Musašino (Japonija) Meno universiteto profesorius Hiroši Kašivagi, sudarė D. Britanijos dizainerių grupė “Tomato”, žymi skaitmeninės spaudos specialistė Kate Gibb, vienas iš žymiausių šiuolaikinių iliustratorių Katsura Mošino, Niujorko interneto menininkas Joshua Davisas (Džošua Deivisas) bei skaitmeninio kino korifėjai Hiroyuki Nakano ir Scottas Rossas (Skotas Rosas).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją