Miško fone eksponuojamas paveikslas su pirmame plane vykstančiais riterių mūšiais leido persikelti į istorinę datą ir patiems pasijausti Žalgirio mūšio dalyviais ar bent jau artimais stebėtojais. Lankytojai džiaugėsi, kad oras nesutrukdė atraktyviam, o kartu ir švietėjiškam renginiui.

„Šiuo renginiu pradedame triumfo žygį per Lietuvą“, - renginio metu sakė Lietuvos Bajorų Karališkosios Sąjungos vadas Jonas Ragauskas. „Triumfo žygiu“ jis pavadino projektą „1410 - istorija nepamiršta", pagal kurį garsiojo paveikslo „Žalgirio mūšis“ reprodukcija šią vasarą aplankys įvairius Lietuvos miestus bei miestelius. Kartu visuose renginiuose žada pasirodyti ir Lietuvos Bajorų Karališkąjai Sąjungai priklausantys riteriai, raiteliai bei ištvermingi žirgai, vakar sugebėję ištverti dviejų valandų renginį ir smalsių žiūrovų, ypač pačių mažiausiųjų, dėmesį.

Lietuvos Bajorų Karališkosios Sąjungos vadas Jonas Ragauskas, pats taip pat pasipuošęs šarvais ir pasibalnojęs žirgą, po renginio sakė manąs, kad tokie renginiai priartina istoriją prie dabartinių Lietuvos piliečių, o tai yra labai svarbi misija. „Nežinodami praeities, nesuprastume kas esame ir negalėtume kurti tokios ateities, kurios nusipelnė Lietuva“, - teigė J. Ragauskas.

Projektas „1410 - istorija nepamiršta", skirtas Žalgirio mūšio 600 metų jubiliejui paminėti, tęsis visą vasarą. Pagal šį projektą J. Mateikos paveikslo „Žalgirio mūšis“ reprodukcija bus pristatyta: birželio 26 d. Raižiuose (Alytaus r.), birželio 27 d. – Trakuose, liepos 6 d. – Kaune. Nuo liepos 10 dienos iki liepos pabaigos paveikslo reprodukcija bus eksponuojama prekybos centre „Mega“, Kaune.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją