"Raudona", kuri pirmiausiai buvo pastatyta Londone ir kurioje pagrindinį M. Rothko vaidmenį atlieka britų aktorius Alfredas Molina, pelnė "Tony" apdovanojimą geriausios pjesės kategorijoje.

Tačiau šios pjesės pagrindinę žvaigždę pranoko Denzelis Washingtonas, kuriam "Tony" apdovanojimas geriausio aktoriaus kategorijoje buvo skirtas už vaidmenį Augusto Wilsono pjesėse "Tvoros".

"Motina man visada sakydavo: žmogus suteikia apdovanojimą, Dievas suteikia atlygį. Manau, šį vakarą sulaukiau abiejų", - sakė 55 metų D. Washingtonas, dėkodamas už pirmąjį jo pelnytą "Tony" apdovanojimą.

Geriausios aktorės kategorijoje nugalėjo Viola Davis už D. Washingtono suvaidinto personažo sutuoktinės vaidmenį "Tvorose", kuri taip pat pelnė "Tony" geriausio pakartotinio pastatymo kategorijoje.

Miuziklas "Narvas keistuoliams" („La Cage aux Folles“) pripažintas geriausiu iš naujos pastatytu miuziklu.

Tuo tarpu britų aktorius Douglasas Hodge'as, šiame muzikiniame spektaklyje vaidinęs kartu su aktoriumi Kelsey Grammeriu, pripažintas geriausiu pagrindiniu miuziklo aktoriumi.

Geriausia miuziklo aktore pripažinta Catherine Zeta-Jones, kuri debiutavo Brodvėjaus scenoje su vaidmeniu miuzikle "Mažoji nakties muzika" („A Little Night Music“).

Pliaupiant lietui šimtai gerbėjų išsirikiavo gatvėse, tikėdamiesi pamatyti Holivudo garsenybes, atvykusias į 64-ąją "Tony" apdovanojimų ceremoniją, kurioje taip pat buvo nominuotos didžiojo ekrano ir scenos žvaigždės Scarlett Johansson, Laura Linney ir Jude'as Law.

S. Johansson tapo pirmąja garsia Holivudo aktorė, pelniusia "Tony" geriausios nepagrindinės aktorės kategorijoje už vaidmenį pakartotiniame Arthuro Millerio pjesės "Vaizdas nuo tilto" („A View from the Bridge“) pastatyme.

"Priimta į šią bendruomenę jaučiuosi, tarsi būtų išsipildžiusi didžiausia svajonė", - džiaugėsi ji.

"Raudona" taip pat pelnė apdovanojimus už geriausią scenos dizainą ir geriausio pjesės režisieriaus kategorijoje.

"Ši akimirka - svarbiausia mano gyvenime", - priimdamas apdovanojimą sakė šio spektaklio režisierius Johnas Loganas.

Tuo tarpu joje suvaidinęs geriausiu nepagrindinių aktoriumi pripažintas britas Eddie Redmayne'as pareiškė, jog "būtent iš to yra padarytos svajonės".

Šią "Tony" apdovanojimų ceremoniją vedė komiško televizijos serialo "Vilas ir Greis" („Will & Grace“) aktorius Seanas Hayesas.

Scenoje taip pat pasirodė pankroko grupė "Green Day", atlikusi dainų iš savo albumo "American Idiot", pagal kurį buvo pastatytas miuziklas.

Tarp garbingų ceremonijos svečių buvo Holivudo aktoriai Cate Blanchett, Willas Smithas, Antonio Banderasas ir Michaelas Douglas.

"Tony" apdovanojimus, teikiamus tik Brodvėjuje pastatytiems vaidinimams, skiria apie 700 prodiuserių, aktorių ir scenaristų. Šis apdovanojimas buvo įsteigtas 1947 metais, o jo pavadinimas siejamas su aktore, teatro režisiere ir filantrope Antoinette Perry, turėjusia pravardę Toni.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją