Jos Karmen ne tik privertė stipriau plakti ne vieno žiūrovo širdį, bet ir pelnė jai geriausios metų operos solistės titulą už šį vaidmenį. Tačiau spektaklyje pakerėjo ne vien solistė, premjera sulaukė stulbinančių ovacijų. Pastatyme nuostabiai dera viskas – ir muzika, ir vaizdas, ir sceninis vyksmas.

Režisierius Arnaud Bernard ir dirigentas Robertas Šervenikas taip subtiliai atskleidžia aistrų, balansuojančių ant gyvenimo ir mirties ribos, dramą, kad abejingų jai likti negali: arba tu įsimyli Karmen, arba šalia sėdintį žmogų, kurį atsivedei, atrodo, tik pasižiūrėti operos... Lieki priblokštas to, kas tarsi kokia juodoji magija sklinda iš scenos ir tiesiog pakeri. Susižavėjimas XIX a. prancūzų operos šedevru neslūgsta.

Bizet sukūrė veikalą, sulaukusį tūkstančių atlikimų, daugybės įvairiausių teatro pastatymų. Pagal jo muziką statomi baleto spektakliai, miuziklai, sukurta begalė populiariosios muzikos adaptacijų ir kino siužetų – keliasdešimt nebyliųjų, garsinių ir netgi animacinių filmų, o kur dar melodijos skambesys reklaminiuose klipuose ar mobiliuosiuose telefonuose. Kiekvienas iš mūsų galėtų sudainuoti nors po vieną ariją iš šios operos.

Tačiau pirmiausia Karmen – kertinis kiekvieno operos teatro repertuaro akmuo, dažniausiai pasaulyje statoma opera, labiausiai jaudinanti operos apraiška, idealus šio žanro pavyzdys. Birželio 17 d. Lietuvos operoje – iš tiesų išskirtinis vakaras, ir išskirtinė galimybė Jums išgirsti ne tik Ievą Prudnikovaitę, bet ir Vaidą Vyšniauską, Liudą Norvaišą, Sandrą Janušaitę, o ko vertas Arūno Malikėno ir Rafailo Karpio duetas!.. Ir visa tai vieno spektaklio metu, birželio 17 d., Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Spektaklio pradžia 18.30 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją