Savo gera nuotaika ir visiems puikiai pažįstamomis dainomis koncerte dalinsis Andrius Kaniava – Keistuolių teatro aktorius, dainininkas, tekstų autorius, kompozitorius ir režisierius, pernai išleidęs antrąjį albumą „Antikvariatas“. Pažįstamas iš nesuskaičiuojamos daugybės spektaklių, A. Kaniava savo gyvenimo taip pat neįsivaizduoja ir be muzikos, ir teigia jog geriausias susitikimas su gerbėjais – koncertas. Iš tiesų, jo koncertuose žiūrovai ne tik klausosi, bet ir dainuoja kartu, užduoda klausimus ir bendrauja su atlikėju. Kaniavos gerbėjai jau žino, kad išgirdus Andrių sakant „o dabar labai rimtai, be juokų“ netrukus teks kvatoti iš dar vieno aktoriaus sąmojo, tad koncertuose niekad netrūksta juoko bei plojimų ir nenuostabu, jog už atlikėjo nuoširdumą gerbėjai dėkoja atsistoję ir nenori išleisti iš scenos.

Atidarymo koncerte žiūrovai taip pat išvys Saulių Bareikį – žinomą aktorių ir dainuojamosios poezijos atlikėją. S. Bareikis daugiau nei dvidešimt metų vaidino Valstybiniame jaunimo teatre ir sukūrė daugelį įsimintinų vaidmenų teatre ir kine. Drauge su bičiuliais aktoriais O. Ditkovskiu ir K. Smoriginu įkūrė didelio pasisekimo sulaukusią grupę “Aktorių trio”. Dabar kelerius metus koncertuoja su A. Kulikausku. S. Bareikis šiuo metu dažniau lipa į sceną dainuoti, nei vaidinti ir yra daugelio mėgiamas dėl jautrios, nuoširdžiai atliekamos kūrybos. Dainose jis kalba apie tai kas skauda, jaudina, jos pilnos nostalgijos ir nuolatinio ieškojimo. Kaip teigia pats S. Bareikis, jo kūryboje atsispindi žmogui įgimtas ilgesys: siekti nepasiekiamo, pažvelgti už horizonto, o iš noro dalintis savo idėjomis gimsta jo dainos – atviri ir intymūs muzikiniai monologai.

Abejingų nepaliks ir trečiasis „Žiogo“ svečias - Jonas Baltokas. Kaip teigia pats atlikėjas – dainuojamoji poezija jam yra visas gyvenimas. J. Baltokas savo linksmomis vaikiškomis dainelėmis, kurias mielai kartu dainuoja ir vyresni koncertų lankytojai, įtraukia į pasaulį, kuriame gyvena sliekas Zigmutis, labai smalsi bobutė iš Paryžiaus, siaučia devynios rainos katės, vaikai yra gražūs, o mergaitės dar gražesnės.

Kaip visuomet festivalio žiūrovai kviečiami susipažinti ir su jaunaisiais dainuojamosios poezijos atlikėjais. Atidarymo renginį naujom spalvom papuoš muzikinis duetas „23-as ąžuolas“, kuriame gitara groja Domantas Dragūnas, o kūrinius žaviu balso tembru atlieka Justina Semaškaitė.

Senamiesčio kiemelio sienoms gyvybės įkvėps Kauno Antano Martinaičio dailės mokyklos mokinių darbai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją