Birželio 12 dieną 13 val. „Studlende“ bus atidaryta Lietuvos tūkstantmečio dainų šventės „Amžių sutartinė“ fotografijų paroda, bus pristatytas Dainų šventės fotografijų albumas ir filmas. Paroda veiks iki birželio 19 dienos.
Nuo 16 val. 45 min. iki 18 val. vyks Klaipėdos kariliono koncertas.

17 val. – Dainų šventės dalyvių iškilmingos eitynės iš miesto centro iki Vasaros estrados, kur 18 val. prasidės pagrindinis šventės koncertas.
Šventės rengėjai šiemet žada į programą įtraukti naujovę – po pagrindinio koncerto, truksiančio apie pusantros valandos, jie dainininkus, muzikantus ir žiūrovus pakvies į vakaronę, kurioje kartu dainuos labiausiai žinomas lietuvių liaudies dainas, šoks.

Pirmąkart į šventę įsilies Vakarų krašto liaudies kapelos, su parodomąja programa svečiuosis Lietuvos kariuomenės garbės sargybos kuopa.

Iš viso šventėje dalyvaus apie 150 dainų ir šokių kolektyvų, muzikantų. Žiūrovams bus išdalinti lankstinukai su šventės programa ir dainų tekstais.
Lietuvos Vakarų krašto dainų šventės meno vadovas ir direktorius Algirdas Šumskis už nuolatinę paramą ir dėmesį padėkojo šventės globėjui Klaipėdos miesto merui Rimantui Taraškevičiui, savivaldybės administracijai.

A.Šumskis priminė, jog Mažoji Lietuva pirmoji pradėjo dainų švenčių tradiciją. Po daugelį metų rengtų vokiškų švenčių 1927 metais Klaipėdoje surengta pirmoji lietuviška šio krašto dainų šventė.

Lietuvos Vakarų krašto dainų šventė unikali ir tuo, kad ją inicijuoja ir rengia visuomeninė organizacija – vienintelė Lietuvoje chorinė bendrija „Aukuras“. Kitas dainų šventes, vykstančias Vilniuje ir Kaune, organizuoja valstybinės institucijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją