D. Geringo viešnagė taps svarbiu įvykiu ne vien Klaipėdai, bet ir Palangai, Telšiams, Tauragei. Šiuose miestuose drauge su pianistu Ianu Fuontainu iš Didžiosios Britanijos D. Geringas surengs R. Šumano ir F. Šopeno kūrinių rečitalius.

Maestro D. Geringo viešnagę užbaigs atnaujintas P. Čaikovskio operos „Eugenijus Oneginas“ pastatymas. Į Klaipėdos muzikinio teatro sceną vėl sugrįžusi populiariausia P. Čaikovskio opera žada malonių staigmenų žiūrovams. Pirmiausia naujame amplua pasirodys pats D. Geringas. Tai savotiškas maestro debiutas - operos jis dar nėra dirigavęs. Taip pat publika susitiks su naujais solistais. Onegino partiją atliks sparčiai populiarėjantis jaunas dainininkas Ramūnas Urbietis (baritonas), Lenskio – jau klaipėdiečių mylimas Edmundas Seilius (tenoras), o Gremino partiją dainuos profesorius Vladimiras Prudnikovas (bosas). Pagrindinius moterų vaidmenis atliks solistės Loreta Ramelienė (Tatjana) ir Lina Urniežiūtė-Volfienė (Olga).

D. Geringas – vienas įvairiapusiškiausių muzikų, patenkantis į pasaulio violončelininkų penketuką. Jis gimė Vilniuje ir visada pabrėžia, kad jo pavardė turi lietuvišką galūnę „-as“.

1999 m. už lietuviškos muzikos sklaidą pasaulyje D. Geringas buvo apdovanotas aukščiausiu valstybiniu apdovanojimu – Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Gedimino 4 -ojo laipsnio ordinu. 2002 m. D. Geringas pelnė Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją.

Į kiekvieną D. Geringo koncertą galima eiti jau iš anksto pasirengus išskirtinei jausmų puotai. Jis griežia nepaprastai lengvai. Buvęs vienas mylimiausių legendinio Mstislavo Rostropovičiaus mokinių, D. Geringas perėmė iš mokytojo nepaprastai aukšto lygio techninį instrumento įvaldymą, intuityvų muzikalumą, didžiulę ekspresiją, siekį aprėpti kuo platesnę pasaulio muzikos įvairovę bei gilią išmintį. Jo vardas tapo kone violončelės sinonimu. Dabar maestro ir jo senasis italų meistrų Gvadaninių šeimos instrumentas – tiesiog neatsiejami. Klausantis šio dueto sunku pasakyti, kada baigiasi instrumento siela, juk sakoma, kad instrumentai gyvi, ir prasideda violončele griežiančiojo gyvybė, mąstymas.

Muzikos kritikai vienbalsiai teigia, kad Geringas yra tobulai įsisavinęs kiekvieną jo atliekamos muzikos vingį, įprasminęs kiekvieną garsą. Viskas reikšminga, kryptinga, apgaubta atitinkamos nuotaikos. Tačiau kartu jaučiama, jog menininkas kuria dabar, nekartoja to, ką puikiai žino.

Iki šiol D. Geringas kaip solistas su simfoniniais orkestrais koncertuoja garsiausiose, prestižinėse pasaulio scenose, rengia rečitalius, diriguoja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją