"Kaunas yra unikalus, turtingas istorija ir paveldu, kultūra ir universitetais miestas, kuris vis sulaukia savojo "aukso amžiaus". Taip buvo viduramžiais, kai jam buvo suteiktos Magdeburgo teisės, kai klestėjo Hanzos prekybinė linija ir senasis Nemuno uostas, taip buvo tarpukariu, kai Kaunas atstovavo Lietuvai, tapęs laikinąja sostine, taip gali būti ir dabar", - sakė miesto meras.

Arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, sveikindamas kauniečius, pažymėjo, kad šiemetinės Kauno dienos bus dvigubai šventiškos, nes jų metu bus minimas ir Laisvės dvidešimtmetis.

"Prieš dvidešimt metų atgauta Laisvė yra brangi Dievo dovana, bet ją ne visuomet sugebame tinkamai įvertinti. Kauno dienos, perpintos laisvės akordais, tegu tampa ne tik atokvėpiu nuo kasdienybės rūpesčių, bet ir nauju impulsu visiems drauge atsakingai kurti rytdieną", - sakė dvasininkas.

Penktadienio vidurdienį Kauno rotušėje bus įteikti Santakos garbės ženklai, o vakare oficialiai atidarius šventę Rotušėje skambės legendinės grupės "The Beatles" dainos, kurias atliks Airijos grupė "The Classic Beatles" kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru.

Penktadienį koncertai vyks ir daugelyje kitų miesto vietų, Vilniaus gatvėje prasidės tris dienas šurmuliuosianti tautodailininkų mugė, prie Kauno pilies - Kauno bienalės projektas projektas "Draugiška zona 2", o prie Vytauto Didžiojo karo muziejaus, kur vyks ir senovinių automobilių paroda, bus duotas startas kultūrinio orientavimosi konkursui.

Šeštadienį Kaune be kitų renginių planuojamas jungtinis Kauno bigbendo ir Vilniaus miesto savivaldybės šv. Kristoforo kamerinio orkestro projektas "Tarp Vilniaus ir Kauno visa Lietuva", roko festivalis senojoje Nemuno prieplaukoje ir Marijono Mikutavičiaus koncertas Rotušės aikštėje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją