Tokiu atveju juvelyrika yra tik amatas, nuo manufaktūros besiskiriantis rankų darbu bei mažesniu gaminių kiekiu. Jei juvelyrika menas, ar turi ji likti abejinga pokyčių, vykstančių visuomenėje, atžvilgiu?

Ar menas koncentruojantis išimtinai ties estetinėmis ir dekoratyvinėmis problemomis yra aktualus?

Ar tokiu atveju jis netampa tik gražiu kultūrinio elito žaisliuku, o juvelyrika - pasiturinčių žmonių fasado puošybos elementu? O gal juvelyrika gali pati aktyviai reaguoti į socialinius procesus, t. y. būti socialiai angažuota?

Solveiga ir Alfredas Krivičiai nuosekliai kelia šiuos klausimus ir yra konceptualiosios juvelyrikos šalininkai. "VOTAI" - septintoji menininkų personalinė paroda. Šį kartą panaudoję autorinę techniką jie eksperimentuoja su lėlių veidais.

Įvyksta mažas stebuklas. Standartinis Barbės veidas virsta "tikru" veidu, kuriame atsispindi džiaugsmas ir baimė, nuostaba ir pyktis. Veidu, kuriame atpažįstame save.

Parodoje "Gražiai gyventi neuždrausi" bus eksponuojama: autoriniai papuošalai, porcelianas, grafika, keramika, šventinės autorinės atvirutės, kalėdiniai aksesuarai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją