Tokio įvertinimo ir garbingo “Šviesuolių 2010” vardo sulaukė Ukmergės r., Liduokių kaime, gyvenantis dailininkas Anatolijus Stiško, muzikas Gintaras Rinkevičius, filosofas Algirdas Gaižutis, aktorius Vladimiras Jefremovas ir gydytojas, diplomatas Antanas Vinkus.

Daugiau apie „Šviesuolius – 2010“:

Filosofas Algirdas Gaižutis – akademikas, Vilniaus pedagoginio universiteto rektorius, kuris aktyviai bendradarbiauja su Rusijos universitetais rengdamas mokslines konferencijas, edukacines programas, kultūrinius projektus.

Aktorius Vladimiras Jefremovas – Rusų dramos teatro aktorius, sukūręs nepakartojamus vaidmenis daugelyje spektaklių ne tik šiame, bet ir kituose Lietuvos teatruose. Jo dalyvavimas spektakliuose visada būdavo spektaklio sėkmės garantas.

Muzikas Gintaras Rinkevičius - Nacionalinio valstybinio simfoninio orkestro dirigentas, kuris taip pat vadovauja ir Novosibirsko simfoniniam orkestrui. G. Rinkevičiui padedant Lietuvoje grojo daug žymių rusų muzikantų: N. Petrovas, N. Gutmanas, A. Kniazevas ir kiti. G. Rinkevičius ne kartą dirigavo didiesiems Rusijos orkestrams.

Dailininkas Anatolijus Stiško – realizmo krypties dailininkas, sukūręs dešimtis puikių paveikslų. A. Stiško kūriniai saugomi Lietuvos ir užsienio muziejuose, o taip pat garsiojoje Tretjakovo galerijoje. Šis dailininkas daug jėgų atiduoda XIX amžiaus medinių paminklų išsaugojimui ir atstatymui.

Gydytojas, diplomatas Antanas Vinkus – Lietuvos Respublikos ambasadorius Rusijoje, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino kavalierius, Lietuvos verslo konfederacijos ICC Lietuva išrinktas „Verslo ambasadoriumi 2009”.

Vakaro programoje ne tik “Šviesuolių 2010” apdovanojimai, bet ir M. K. Čiurlionio fondo remiamų žymių muzikų koncertas, kuriame dalyvaus Lilija Gubaidulina, Vladimiras Prudnikovas, Justas Šervenikas, gitarų kvartetas. Renginio svečiai taip pat galės pamatyti įspūdingą Anatolijaus Stiško kūrybos parodą ir išgirsti muzikologo Jono Bruverio įžvalgas apie M. K. Čiurlionio kūrybos laikotarpį Sankt Peterburge.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją