Kaip pranešė Lietuvos dailės muziejus praneša, dailininkės, esančios tarp kandidatų šių metų Nacionalinei literatūros ir meno premijai gauti, paroda atidaryta antradienį.

70-ies metų autorė - 1941-ųjų tremtinė, nelegaliai su motina po septynerių metų grįžusi į Lietuvą. Kauno dailės mokykloje ir tuometiniame Vilniaus dailės institute M.T.Rožanskaitė studijavo tapybą. Nuo 1966-jų ji tapo Lietuvos dailininkų sąjungos narė, dalyvauja šalies ir užsienio meno parodose.

M.T.Rožanskaitės kūriniai pasklidę po privačias kolekcijas, jų turi įsigiję muziejai.

Dailininkė apdovanota 2002 metų Lietuvos dailininkų sąjungos premija ir aukso ženkliuku už 2000-ųjų instaliacijas.

Tapytoja savo idėjų raiškoje visada linkusi į avangardo formas ir yra sukūrusi daug dekoratyvių erdvinių kompozicijų, kuriose ryškus menininkės jautrumas socialinėms, ekologinėms problemoms, etniniam paveldui.

M.T.Rožanskaitės ansambliažai gamtoje provokuoja žiūrovų dalyvavimą, jų santykio aktyvėjimą, diskusiją, kūrybinio proceso pojūtį ir įsipareigojimą.

Trapios gamtos apsaugai skirti kūriniai "Mano upelis", "Užrakinti medžiai" ir kiti šioje parodoje bus matomi vaizdo juostoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją