Muzikai palanki erdvė gali talpinti iki 1300 klausytojų: 900 sėdimų vietų yra kiemo amfiteatre apie 400 žmonių gali koncerto klausytis stovėdami. Žiūrovai turi galimybę renginį stebėti ir iš pastato galerijų.

„Jei lis lietus, esame apgalvoję, kaip elgsimės, bet šeši festivalio koncertai ir išdėstyti per daugiau nei mėnesį, kad būtų kuo didesnė gero oro tikimybė. Lauke yra daug pašalinių veiksnių: paukščiai, automobilių signalizacija, miesto triukšmas. Soliniai pasirodymai bus specialiai įgarsinti, kad žiūrovų neblaškytų pašaliniai garsai, o orkestro garsinti nereikės - unikalūs muziejaus arkų skliautai turi puikią akustiką“, - sakė vienas festivalio rengėjų pianistas Justas Šervenikas.

Būtent šio muzikanto ir jo tėvo dirigento Roberto Šerveniko vardas ir asmeninės pažintys lėmė, kad jaunas, nedidelis ir neįtakingas festivalis sugebėjo prisikviesti ir pasaulinio garso žvaigždžių. Birželio 19 d. „Muzika virš senamiesčio“ prasidės vieno brangiausių pasaulio pianistų - Deniso Matsujevo (Rusija) pasirodymu. Muzikantas atidaryme atliks prieš keletą metų atrastus Sergejaus Rachmaninovo kūrinius. Festivalį liepos 23 dieną uždarys - „rusų Paganini“, smuikininkas Maksimas Fedotovas. Abi garsenybės jau yra koncertavusios Lietuvoje ir gerai pažįstamos vietos publikai

Festivalio rengėjai didelį dėmesį skirs ir jauniesiems Lietuvos solistams. Jame dainuos Ieva Prudnikovaitė, Merūnas Vitulskis, Ona Kolobovaitė ir kt.

„Merūno pakvietimas yra dar vienas neįprastas žingsnis. Daugelis jį žino kaip TV realybės šou sukurtą popžvaigždę, bet mes jau senokai repetuojame programą skirtą Roberto Schumano kūrybai. Tai bus puiki proga išgirsti Merūną kitame amplua“, - sakė vokalistui akompanuosiantis J.Šervenikas.

Vienas festivalio vakarų bus skirtas „Nedelsk!“ projektui. Tai bus labdaringas renginys, kurio lėšos bus skirtos šiai švietėjiškai su krūties vėžiu kovojančiai organizacijai.

„Muzikos virš senamiesčio“ rengėjai amfiteatre tikisi išvysti ir tradicinę klasiką mėgstančią publiką, ir naujų veidų. „Esame parengę planą, kaip reklamuoti festivalį netradicinėmis priemonėmis ir pritraukti daugiau jaunimo“, - sakė rengėjai. Jie neatskleidė visų savo kortų, bet patikino, kad festivalis bus reklamuojamas ir socialiniuose tinklapiuose, kur tokios muzikos reklama vis dar nėra įprasta. Be to, studentams ir senjorams bilietai į renginius kainuos penktadaliu pigiau.

Festivalio rengėjų nuotraukos - galerijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją