Gegužės 10 d., pirmadienį, 16 val. pačius mažiausius ir jų tėvelius į pasakų popietę pakvies aktorė Saulė Degutytė. Jaukioje kamerinėje aplinkoje, pasisodinusi vaikučius aplink stalą, ji seks pasakas, pasitelkdama į pagalbą įvairiausius daiktus. Kojinės čia virs mergaitėmis, puodai – tėveliais, šaukštai – berniukais, o tik pamėginkit įsivaizduot, ką įkūnys muilas, o ką – kempinė! Aktorė sako, kad idėja sekti pasakas vaikučiams ir jų tėveliams jai kilo ne tik todėl, kad pasakų sekimas šiais laikais jau tampa retenybe, bet ir todėl, kad tai – puikus būdas šeimai praleisti laiką drauge. Dėl riboto vietų skaičiaus renginio rengėjai prašo registruotis iš anksto.

Gegužės 11 dieną 19 val. pakvies du spektakliai, skirti įvairaus amžiaus jaunimui. Tai režisieriaus Agniaus Jankevičiaus iš realybės lopinių sudurstytas spektaklis „Poliklinika“, kuriame per visiškai necenzūruotą tikrovės prizmę pateikiama Lietuvos šiandiena ir netgi savotiška istorija: nuo Vytauto Didžiojo iki Hendrixo, nuo vaiduoklio Kasparo iki Bergmano. Spektaklyje keturi realybės virusų nukamuoti „pacientai“ atskleidžia savo gyvenimo istorijas, kuriose lengva atpažinti savo kaimynus ir giminaičius, klasiokus ir draugus, netgi patį save. Spektaklis rekomenduojamas vyresnei nei 14 metų auditorijai.

Gegužės 11 ir 12 dienomis spektaklius jaunimui ir ne tik pristatys visuomet populiarus teatras „Atviras ratas“, vadovaujamas režisieriaus Aido Giniočio. Autobiografinės improvizacijos „Atviras ratas“ – tai debiutinis šio jauno, bet jau gausiai apdovanoto teatro spektaklis, kuriame aktoriai pasakoja tikras savo gyvenimo istorijas: apie mokyklą, pirmuosius bučinius ir nuoskaudas, pirmuosius žingsnius scenoje ir tikrą draugystę. Atviros ir nesumeluotos, šios istorijos įtraukia bet kokio amžiaus žiūrovą.

To paties teatro naujausias spektaklis „Sudie, idiotai!“ – tai garsiojo Selindžerio romano „Rugiuose prie bedugnės“ lietuviška interpretacija, kurią parašė šio teatro aktorius Justas Tertelis, o režisavo Aidas Giniotis. Kartu su jaunais „Atviro rato“ aktoriais čia vaidina ir Vladas Bagdonas, Aldona Vilutytė bei Ainis Storpirštis.

Gegužės 14-16 Menų spaustuvėje šurmuliuos šiuolaikinio šokio festivalis vaikams ir jaunimui – vienintelis tokio pobūdžio ir tokiai jaunai auditorijai skirtas renginys Lietuvoje. Festivalio programoje – ne tik lietuviški spektakliai, bet ir svečiai iš Švedijos, Norvegijos ir Suomijos – šalių, kuriose šiuolaikinio šokio spektakliai vaikams yra populiarūs jau ne vieną dešimtmetį. Festivalio spektakliai skirstomi pagal tai, kokio amžiaus auditorijai jie skirti: tarkime, lietuvių choreografės Birutės Banevičiūtės spektaklis „Pasaulio sutvėrimas“ lauks 5-11 m. vaikų, spalvingas švedų spektaklis „Mūsų paplūdimyje“ – 4-8 m. vaikų, o „Judantys žmonės“ iš Suomijos šoks patiems mažiausiems – trimečiams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją