Pirmą kartą Edukacijos centre rengiamos kūrybinės fotografijos dirbtuvės, kurių metu dirbtuvių dalyviai galės susipažinti su unikalia fotografavimo technika pin-hole. Visą savaitgalį lankytojai dalyvaus pokalbiuose apie fotografiją, lankys neseniai NDG duris atvėrusią Algirdo Šeškaus parodą „Archyvas (Pohulianka)“, kuri parodė, jog ir „mėgėjiškomis“ priemonėmis sukurta fotografija gali turėti nepaneigiamą meninę vertę, patys gamins fotoaparatus, ryškins juosteles, gamins nuotraukas.

Projektas unikalus tuo, kad NDG svetingumo savaitgalių lankytojo Mindaugo iniciatyva vyksiančiose dirbtuvėse kiekvienas išmoks profesionaliai nueiti taką „nuo žvilgsnio iki fotografijos“, įdomiai praleis laiką, įgyvendins savo „auksinio kadro“ svajonę.

Pin-hole fotoaparatas - tai fotoaparatas be objektyvo. Jame šviesos srautas eina pro labai mažą skylutę ir projektuojamas ant jautraus šviesai paviršiaus. Pin-hole tipo vaizdo projektavimo principas buvo žinomas jau nuo antikos laikų: Camera Obscura (lot. tamsus kambarys) buvo naudojama kaip optinis prietaisas tiksliems piešiniams ar matavimams daryti.

Meno edukatoriai lankytojų lauks visą savaitgalį Edukacijos centro darbo laiku:

Penktadienį ir šeštadienį - 12.00-19.00 val.
Sekmadienį - 12.00-15.30 val.

Vaikai užsiėmimuose gali dalyvauti tik lydimi tėvų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją