Šeštadienio džiazui skirtus renginius atidarė ankstesnių festivalių metų kurtų filmų peržiūra tiesiog Vienybės aikštėje Kaune. Čia esančiame ekrane buvo demonstruojama ankstesnių festivalių raida. Kiek vėliau džiazo mėgėjus į savo galeriją pakvietė juvelyras Mindaugas Juodis, nuo šiol užsiimantis ir tapyba. Kaune žinomas menininkas džiazo mėgėjus į savo galeriją pakviečia jau ne pirmus metus. Šiemet čia buvo demonstruojami M.Juodžio tapybos darbai, cikle „Džiazo fragmentai“. Pono Mindaugo paveikslų apžiūrą pagyvino pučiamųjų improvizacija.

Kiek vėliau Kauno miesto filharmonijoje atgaivą rado Šopeno kūrybos gerbėjai. Čia iš pradžių kaunietis pianistas Mykolas Bazaras sugrojo kelis originalius lenkų kompozitoriaus kūrinius, o po neilgos pertraukos į sceną užkopė svečiai iš Lenkijos – Andžėjaus Jagodžnskio trio, kurie atliko tuos pačius kūrinius džiazo ritmais.

Įsidienojus klausytojus nemokamiems koncertams pakvietė Vienybės aikštėje įrengta scena, mat čia savo pasirodymą atliko Domas Aleksa ir D'Orange. Netrukus ant tos pačios scenos juos pakeitė olandų kolektyvas „The Ploctones“.

Vakarop VDU koncertų salėje džiazo mylėtojų laukė berniukas iš Izraelio, vardu Gadi Lehavi. Keturiolikmetis žydukas su dviem kitais muzikantais tiesiog pakerėjo publiką savo puikiais kūriniais, emocingu solo ir jaunatvišku kuklumu bei plačia šypsena. Po jaunojo džiazisto pasirodymo ant scenos pakilo ir italų džiazo meistrai, Beba Ferra Luar kvartetas, savo pasirodymą pradėjęs gana lyriškomis vibracijomis.

O tuo pat metu ant Vienybės aikštės scenos pasirodė tradiciškai festivalyje kone visada koncertuojanti grupė „Saulės kliošas“. Kiek vėliau juos pakeitė svečiai iš Čekijos „Lesni zver“. O be to, tradiciškai, čia susirinkusius tūkstančius žmonių pradžiugino ir džiazo madų demonstracija bei privalomasis šventinis fejeverkas.

Šeštadienio džiazo ritmus vainikavo Japonijos kolektyvo „Jazztronik“ pasirodymas viename iš laikinosios sostinės klubų. Ir, kaip įprasta, po koncerto norintys galėjo pakilti į sceną ir „jam“ sesijai bei patys pratęsti muzikavimą.

Džiazuojantis šeštadieninis Kaunas – DELFI fotoalbume

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją