Vilniaus mažasis teatras siekia suteikti erdvę jaunų menininkų raiškai, todėl nedvejodamas sutiko tapti šio meninio eksperimento partneriu. Instaliacijos autorė teigia pasirinkusi du, rodos, sunkiai derančius tarpusavyje dalykus – daržą ir teatrą – ir vieną įterpė į kitą.

„Miesto kultūrą, dažnai vadinamą elitine, atspindinčiame inteligentų, išsilavinusių visuomenės narių sambūrio vietoje – teatre – atsiranda daržas, kuris siejamas su gamta, paprastais žmonėmis, gyvenančiais kitokioje aplinkoje. Daržas sietinas netgi su fiziologiniais kiekvieno žmogaus poreikiais“, – savo kūrybinę idėją pristato M. Dirsytė.

Šia instaliacija būsima skulptorė sako norėjusi parodyti, kad tos pačios šalies kultūra yra nevienalytė, sudaryta iš prieštaringų komponentų, todėl kai kurie kultūriniai procesai gali būti visiškai nepriimtini.

„Daržas“ Vilniaus mažojo teatro fojė „vešės“ iki gegužės 9 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją