Dalis parodoje pristatomų autorės tapybos darbų yra sukurta skirtingų pasaulio valstybių vėliavų fone. Kūriniai išsiskiria savo spalvingumu, kiekvienai šaliai pritaikyta tam tikra simbolika, tapybos stilistika bei formatu. Dauguma paveikslų yra didelių išmatavimų, todėl jų eksponavimui pasirinkta netradicinė ir unikali Sporto rūmų erdvė.

Autorė Vilniuje ieškojo erdvės, kuri skirtųsi nuo formalizuotų ir sterilių meno galerijų. Sporto rūmų patalpos labiausia atitiko jos tapybos charakterį.

„Vaikystėje aš buvau berniukiška ir išdykusi, tačiau kažkokiu būdu piktus suaugusiuosius priversdavau nusišypsoti. Tikiuosi, kad vis dar turiu šią magišką galią ir kai kurie mano kūrybos darbai gali priversti jus nusišypsoti. Taip pat žinau, jei jūs išgyvenate liūdesį, mano paveikslai gali padėti, nes jie sušildo žaižaruojančiomis spalvomis“, – apie parodą kalbėjo Didžiojoje Britanijoje gyvenanti rusų tapytoja O. Baby.

Maskvoje gimusi menininkė yra išbandžiusi daug skirtingų veiklų. Dailininkė sekė tėvo pėdomis ir siekė karjeros žurnalistikoje. Vėliau ji studijavo japonų meną, budizmo istoriją, ikebanos filosofiją, domėjosi japoniškų medelių bonsai auginimu ir formavimu. Menininkė daug kartų buvo pakviesta Rusijos televizijose pristatyti bonsai auginimo techniką.

1991 m. O. Baby išvyko iš Rusijos ir apsigyveno Londone. Čia ji studijavo menus, grafinį dizainą ir keramiką Kensingtono ir Čelsio koledžuose. Be to, ji studijavo Anglijos istoriją ir tapo Londono gide. Londone O. Baby atsidėjo tapybai. Keletą kartų menininkė eksponavo savo japoniško stiliaus darbus Londono „Aquarelle“ galerijoje. Nuo to laiko ji visą dėmesį skyrė savo kaip profesionalios tapytojos karjerai.

O. Baby darbuose iki šiol stipriai juntama japonų meno įtaka. Japoniško stiliaus bruožus galima aptikti jos darbų dizaino paprastume ir teptuko potėpių įvairovėje. Tapytojos darbuose puikiai dera įsivaizduojama realybė ir tikrovė. Dailininkės tapybos stilius jau tapo visuotinai pripažinti madingu tapybos braižu – jis yra naudojamas mados ir muzikos projektuose.

Autorės darbai buvo eksponuoti Sankt Peterburgo, Niujorko ir Londono galerijose, 2006 metų vasarą O. Baby piešiniai pristatyti Londono Karališkojoje menų akademijoje.

Tapytoja aktyviai dalyvauja socialiniuose labdaros ir rėmimo projektuose. 2007 m. spalį įvyko O. Baby darbų aukcionas, kuriame surinktos lėšos buvo skirtos pagalbos vaikams fondams Rusijoje ir Nigerijoje.

Vilniaus koncertų ir sporto rūmų (Rinktinės g. 1 ) antrajame aukšte pristatoma O. Baby paroda „Simboliai“ atidaroma balandžio 29 d. 18 val. Paroda lankytojų lauks kasdien iki gegužės 13 d. nuo 11 iki 19 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją