Jau pirmąjį gastrolių vakarą žiūrovą į nelauktos ir netikėtos meilės sūkurį įtrauks I. Kálmáno operetė „Monmartro žibuoklė“. Nors tai pirmasis žinomo aktoriaus ir režisieriaus Kęstučio Jakšto prisilietimas prie šio žanro, spektaklis publiką sudomins ne tik melodinga, jausminga ir nuotaikinga muzika, bet ir moderniu, jaunatviško šėlsmo kupinu veiksmu.

Operetės siužetas pasakoja apie jaunų ir neturtingų Paryžiaus menininkų troškimą tapti pripažintais. Siekdami savo tikslo jaunuoliai puola į meilės glėbį, susipainioja jos intrigose. Tačiau skirtingai, nei panašaus turinio garsiojoje G.Puccinio operoje „Bohema“, operetėje herojų siekiams lemta išsipildyti, o jų santykius vainikuoja laimė ir meilė.

Operetės muzikiniam veiksmui vadovauja dirigentas Virgilijus Visockis, scenografiją ir kostiumus sukūrė vilnietė dailininkė Marija Rubavičiūtė. Šokius pastatė žinomas Latvijos choreografas Agris Danilevičs ir jo kolega iš Italijos Markus Zmoelnig. Pagrindinius vaidmenis atliks Gitana Pečkytė, Raminta Vaicekauskaitė, Mindaugas Zimkus, Žanas Voronovas, Raimondas Baranauskas, Gediminas Maciulevičius.

Apie nemirtingą Johano Štrauso operetę „Šikšnosparnis“ seniai sklando legendos. Prieš metus atnaujintą šią operetę sostinės teatralai galės pamatyti gegužės 7 d. Stulbinantis spektaklio populiarumas režisierių Gintą Žilį ir dailininkę Janiną Malinauskaitę paskatino ieškoti naujų vizualinių sprendimų, o kuklias 16 metų senumo dekoracijas pakeisti naujomis. Atnaujintoje operetėje (diriguoja Julius Geniušas) žiūrovai išvys ir nemažai naujų veidų.

Pagrindinę Rozalindos partiją dainuos dviejų „Auksinių scenos kryžių“ laureatė Raminta Vaicekauskaitė, Aizenšteino - Gediminas Maciulevičius.

Spektaklyje vaidins Raimondas Baranauskas, Gitana Pečkytė, Kęstutis Alčauskis, Tomas Ladiga, Rita Preikšaitė, Egidijus Bavikinas.
Be dviejų operečių teatro kolektyvas gegužės 6d. parodys ir garsųjį amerikiečių kompozitoriaus Kolo Porterio miuziklą „Bučiuok mane, Keit“.

Miuziklo siužetas pasakoja dviejų teatro artistų istoriją. Buvę sutuoktiniai Lili Vanesi ir Fredas Grehemas teatro scenoje susitinka kurdami Petručijaus ir Katarinos vaidmenis W.Shakespearo pjesėje „Užsispyrėlės sutramdymas“. Pjesės herojų elgesys labai artimas audringiems pačių artistų tarpusavio santykiams, todėl vaidinimas tampa tarsi dvigubu teatro teatre žaidimu.

Spektaklį režisavo Aidas Giniotis, scenografiją ir kostiumus kūrė dailininkė Vilma Galeckaitė - Dabkienė, choreografiją - Vesta Grabštaitė. Spektaklio dirigentas - Julius Geniušas. Pagrindinius vaidmenis sostinėje vaidins Aušra Cicėnaitė, aktorius Darius Meškauskas, Kristina Siurbytė, Kęstutis Alčauskis, Tomas Ladiga, Jonas Lamauskas, Egidijus Bavikinas ir Giedrius Prunskus.

Šaltinis
Kauno muzikinis teatras
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją