Apdovanojimą įteikė Lietuvos generalinis konsulas Niujorke Mindaugas Butkus.

Sveikindamas lietuvių menininką, generalinis konsulas pažymėjo, kad "Lietuva didžiuojasi Jonu Meku, kuris lygiai prieš 54 metus tapęs niujorkiečiu, niekada nepamiršo, kad yra Lietuvos sūnus".

Dėkodamas už apdovanojimą, J.Mekas teigė, kad jam lemta būti padalintam tarp dviejų tautų, dviejų kalbų ir kultūrų - dviejų pasaulių. Jis pašventė savo gyvenimą avangardinio filmo puoselėjimui, kaip priešpriešai komercinei Holivudo produkcijai.

J.Mekas pasidžiaugė, kad jo bendraminčių bei pasekėjų yra ir Amerikoje, ir Lietuvoje bei užsiminė apie ketinimus ir toliau nuosekliai tęsti savo veiklą.

"Anthology Film Archives" patalpose, kur yra J.Meko būstinė, buvo surengta menininko kūrybos kelią žyminčių plakatų paroda. Po oficialiosios renginio dalies J.Mekas įvairiais muzikos instrumentais kartu improvizavo su savo bendraminčiais bei renginio dalyviais. Renginyje taip pat buvo parodyti ankstyvieji J.Meko filmai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją