Šiuo spektakliu režisierius O.Koršunovas siekė suvokti "Romeo ir Džuljetą" kaip socialinę dramą, kurioje meilė tam tikrose aplinkybėse virsta žiauria tragedija.

Esminių skirtumų tarp kovojančių Montekių ir Kapulečių nėra - taip teigdamas, spektaklio režisierius atmeta dar vieną "Romeo ir Džuljetos" pastatymų klišę. Toje pačioje gatvėje gyvenantys žmonės yra vienodi - tai spektaklyje sustiprina ir Jūratės Paulėkaitės sukurta simetriškosios scenografijos koncepcija - tačiau įsitvirtina tik neigdami kitus.

Nepaisant visų socialinių motyvų, naujasis OKT spektaklis visų pirma yra apie meilę - atsvarą konfliktams, viltį, ateitį, kūrybą ir laisvę. Tai - vienas linksmiausių ir liūdniausių šio teatro spektaklių, teigia režisierius.

Pjesės pasirinkimą sąlygojo tai, kad jos universalumas leidžia apibendrinti ir penkerių metų OKT patirtį. O.Koršunovas teigė, kad spektaklyje bus galima atpažinti ir režisūrinius ieškojimus, ir per visą teatro gyvavimo laikotarpį brandintus aktorinius darbus.

Spektaklio kompozitorius - pirmą kartą su O.Koršunovu dirbantis Antanas Jasenka - sukūrė veiksminę struktūrą pabrėžiančią muziką, kuri kartu išreiškia ir romantiškąjį istorijos klodą, ir kinematografiškai "įgarsina" scenovaizdį.

Pagrindinius Romeo ir Džuljetos vaidmenis sukūrė vienas kitą dubliuojantys Rasa Marazaitė, Rasa Samuolytė, Gytis Ivanauskas ir Giedrius Savickas.

Jų tėvus bei kitus veroniečius vaidina Remigijus Bilinskas, Dainius Gavenonis, Vesta Grabštaitė, Darius Gumauskas, Dainius Kazlauskas, Vaidotas Martinaitis, Dalia Michelevičiūtė, Saulius Mykolaitis, Eglė Mikulionytė, Arūnas Sakalauskas, Rytis Saladžius, Remigijus Vilkaitis, Tomas Žaibus.

"Romeo ir Džuljetos" kostiumų autorė - Jolanta Rimkutė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją