Jau tapo įprasta, kad tradicinį renginį puoštų atlikėjų iš užsienio pasirodymai, tačiau sunkmečiui pakoregavus festivalio mastą jų kiek sumažėjo. Nežiūrint to, užsieniečių koncertai bus ne mažiau įspūdingi.
„Užsieniečiais“ jau galima laikyti vargonininkę Kristiną Tekoriūtę - Gricienę ir trimitininką Tomą Gricių. Gabūs ir perspektyvūs muzikai, gimę, augę bei mokslus krimtę Lietuvoje, savo vietą surado ir šaknis įleido Suomijos žemėje.

Marija Fedotova - dar viena viešnia iš užsienio, muzikuosianti kartu su Klaipėdos kameriniu orkestru, diriguojant garbiajam profesoriui Sauliui Sondeckiui. Fleitininkė iš Rusijos, talentą paveldėjusi iš savo senelio ir tėvo, gerai žinoma ne tik Rusijoje, bet ir už jos ribų. Aktyviai koncertuojanti žavi atlikėja, nuolatinė festivalių dalyvė stebins aukšta atlikimo technika bei muzikos interpretacijos subtilumu.

Iš žiemos snaudulio neabejotinai pabudins Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos orkestro (vadovas kapitonas Egidijus Ališauskas) atliekama muzika.
Džiugu, kad festivalyje nuolat dalyvauja Šiaulių kamerinis orkestras (vadovas Borisas Traubas) ir pastaruoju metu kūrybinį pakilimą išgyvenantis Lietuvos kamerinis orkestras (meno vadovas Sergej Krylov).

Šiemet katalikai ir stačiatikiai šv. Velykas švęs tuo pat metu, todėl festivalyje vietos atsiras ir rusų stačiatikių sakralinei muzikai, kurią Šiaulių valstybinis kamerinis choras „Polifonija“ atliks tam derančioje aplinkoje – Šv. Apaštalų Petro ir Povilo cerkvėje, diriguojant Tatjanai Rinkevičienei ir Gediminui Ramanauskui.

Jaunatviško žavesio įneš dviejuose koncertuose pasirodysiantys jaunieji atlikėjai: LRT vaikų choras, vadovaujamas Reginos Maleckaitės ir dainorėliai, paruošti „Polifonijos“ choro artistų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją