„Prieš 20 metų šis kūrinys buvo parodytas Sporto rūmuose, susirinko daugybė žmonių. Ingeborga vaidino nuostabiai. Pagal scenarijų jai tenka sudainuoti ir vieną dainelę. Ji ją atliko tikrai gerai. Ši oratorija įdomaus pastatymo. Joje vaidina ir profesionalūs aktoriai, ir operos solistai, dainuoja du chorai. Tai teatralizuotas muzikinis kūrinys, tik be dekoracijų“, - pasakojo LVSO dirigentas Gintaras Rinkevičius.

Būtent jo ilgus metus puoselėjami draugiški santykiai su Londone ir Maskvoje gyvenančia aktore lėmė tai, kad žvaigždės ilgai įkalbinėti nereikėjo.

Prognozuojama, kad vos pasklidus žiniai apie I.Dapkūnaitės dalyvavimą, bilietai į „Žaną D'Ark" bus šluote iššluoti.

Oratorija „Žana D'Ark" taps vienu iš dviejų Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro ir operos sezono uždarymo renginių. Gegužės 16 d. įvyks koncertas „Bohemiečių svajonės“. „Jo metu dainininkai atliks kūrinių, kuriuos ateityje norėtume pastatyti, ištraukas“, - sakė renginio režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją