Šis sezonas pažymėtas jau įvykusiu pirmuoju Tarptautiniu dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš” ženklu, dar labiau sustiprino šio žanro populiarumą bei vietą šalies kultūrianime gyvenime. Pagrindinį vakaro atlikėją A. Kulikauską vyresni bei vidutinio amžiaus muzikos, dainų klausytojai turėtų atsiminti iš kadais Lietuvos filharmonijoj gyvavusio estradinio ansamblio “Vilniaus aidai”, vėliau – “Dainos teatro”. Pastaruoju metu kartu su O. Ditkovskiu ir S. Bareikiu groja ir dainuoja grupėje “Adios”. Jo sukurtas dainas dainuoja Neda Malūnavičiūtė, Vytautas Kernagis, Egidijus Sipavičius, Inga Valinskienė, Keistuolių teatras ir kiti. Sukurta muzika skamba filmuose „Tamangai” (rež. R. Širvinskas), „Laisvė yra laisvė” ( rež. L. Armonaitė), „Menestreliai maksipaltais” (pagal J. Kunčino prozą, rež. A. Marcinkevičiūtė) ir t.t.

Apie dainuojamąją poeziją A. Kulikauskas sako, jog jam žanras nėra labai aiškus, greičiau – tai daina, parašyta ant poeto sukurto teksto. Jis ieško linijų, muzikinių sąskambių. Daugiausia kuria pagal lietuvių poetų M. Martinaičio, A. Verbos, J. Kunčino, J, Erlicko, J. Strielkūno, A. A. Jonyno ir kitų poeziją. “Prie verstinės poezijos ranka nekyla” – prisipažįsta kompozitorius.

Jonas Baltokas dirba Naujosios Vilnos laisvalaikio centre vaikų ir jaunimo sektoriaus vadovu. Jis – festivalio „Tai – aš” naktinių kocertų atrdimas. „Iš pašaukimo esu aktorius arba pedagogas, bet niekas „nepašaukia”, tad sukuos kaip išmanau. Groti pradejau pirmam kurse, pradžioje išilgine fleita, paskui gitara, lūpine armonikėle. Paskutinis atradimas – kazu”, - taip apie save kalba J. Baltokas.

Jį dainuojamoji poezija domina gana seniai. Pirmas ir neblestantis autoritetas - Vytautas Kernagis. Kaip ir jis, J. Baltokas stengiasi negroti svetimų dainų.

Šiemet svetainės lankytojų laukia nemažai naujienų. Nuolatiniai koncertų klausytojai galės įsigyti abonementą.

Aistringiausius dainuojamosios poezijos gerbėjus organizatoriai burs į klubą.

Kaip ir ankstesniais sezonais, taip ir šiemet Dainuojamosios poezijos scena atvira pradedantiems. Belieka tikėtis jų noro ir laukti entuziazmo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją