„Daugiausia žmonių sulaukė Savivaldybės viešoji biblioteka. Tai rodo, kad ekonominiu sunkmečiu panevėžiečiai naudojosi čia gaunamomis nemokamomis paslaugomis – galima ne tik pasiimti knygų, bet ir paskaityti periodikos, naudotis internetu. Palyginti su 2008-aisiais, daugiau lankytojų sulaukė tik dar viena įstaiga – Muzikinis teatras. Beveik trigubai mažiau panevėžiečių apsilankė kino centre „Garsas“. Tai natūralu - mieste aktyvią veiklą pradėjus komerciniam kino teatrui, Savivaldybės kultūros įstaiga pasirinko švietėjišką, edukacinį, nekomercinį kelią. Mažiausiai lankytojų pernai rinkosi Fotografijos galeriją ir teatrą „Menas“, - sako Kultūros ir meno skyriaus vedėja Loreta Krasauskienė.

2009-aisiais daugiausia lėšų uždirbo Bendruomenių rūmai (153,4 tūkst. Lt), kino centras „Garsas“ (142,6 tūkst. Lt), Muzikinis teatras (132,1 tūkst. Lt).

Kultūros įstaigos įgyvendino 77 projektus (2008 m. – 102). Tam Savivaldybė skyrė 236,4 tūkst. Lt, iš kitų šaltinių pritraukta 299 tūkst. Lt. Daugiausia paramos skirta Bendruomenių rūmų, Kraštotyros muziejaus, pučiamųjų orkestro „Panevėžio garsas“ projektams.

2009 m. Savivaldybė kultūros įstaigoms skyrė per 8,1 mln. Lt, vieno lankytojo apsilankymą dotavo vidutiniškai 25,9 Lt. 2008 m. šie skaičiai atitinkamai buvo 7,5 mln. ir 20,4 Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją