Kabinete eksponuojami svarbiausių tarptautinio fluxus judėjimo dalyvių, tokių kaip Jurgis Mačiūnas, George'as Brechtas, Dickas Higginsas, Alison Knowles, Shigeko Kubota, Benas Vautieris, Mieko Shiomi, Henry'is Flynt, La Monte Young, Yoko Ono, Ay-O ir kt. darbai. Kabineto rinkinys puikiai atskleidžia tarpdisciplininę fluxus veiklą, XX a. 7 dešimtmetyje pakeitusią vaizduojamojo meno sampratą. Čia eksponuojamos garsiųjų fluxus „įvykių“ partitūros (tarp kurių – J. Mačiūno „In memoriam Adriano Olivetti“, 1961) ir jų dokumentacija, nuotraukos iš etapinių fluxus festivalių Nicoje (Prancūzija), Vupertalyje (Vokietija) ir Niujorke (JAV), fluxus laikraščiai, menininkų leidiniai ir konceptualūs daiktų rinkiniai, o taip pat keletas J. Mačiūno sukurtų manifestų.

Fluxus kabinetas išklijuotas originaliais Yoko Ono ir George’o Brechto tapetais. Papildomos medžiagos apie fluxus judėjimą ir jo lyderį J. Mačiūną galima rasti kabinete saugomuose kataloguose bei filmų kolekcijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją