„Sodo kraitė“ naudinga visiems – tiems, kurie puoselėja didesnį ar mažesnį žemės lopinėlį. Čia galima pamatyti visas augalų madas ir naujoves bei vis daugiau Lietuvos klimatui pritaikytus egzotiškus augalus.

„Sodo kraitė” – vienas populiariausių Vilniaus mokytojų namų renginių, laukiamų tiek pirkėjų, tiek pačių mugėje siulysiančių savo produkciją sodininkų. Per dvylika renginio egzistavimo metų susibūrė savotiškas bendravimo klubas. Susitikus čia galima pasidžiaugti anksčiau pirktais ir gražiai augančiais augalais arba išgirsti patarimus, kodėl prastai auga.

Šis renginys–mugė puiki proga naujiesiems sodybų šeimininkams savo aplinką papuošti naujais dekoratyviniais augalais. Šia tema vyks ir popietė „Žingsnis iki gražiausios sodybos”, kurios metu LR Aplinkos apsaugos ministerijos Kraštovaizdžio skyriaus vedėjas dr. Danielius Pivoriūnas aiškins kaip estetiškiau, skoningiau ir deramiau ją sutvarkyti.

Penktadienį 15 val. bus pristatytos gražiausios sodybos, dalyvavę konkurse „Žydintis Vilnius 2003”. Be įvairiaspalvės, gausios mugės, pirmąją „Sodo kraitės” dieną – penktadienį atėjusiųjų laukia platus renginių pasirinkimas, naujausių leidinių pristatymai. Daugelį sodininkų turėtų sodominti renginių cikalas „Nuo mažo sodelio iki didelio sodo”. Čia naujausius leidinius pristatys Lietuvos sodininkystės ir daržininkystės institutas, leidykla „Neolitas”, „Valstiečių laikraštis”.

Penktadienio vakarą, 18 val. vilniečiai kviečiami į vakaronę „Užmirši, kad už lango jau ruduo”. Čia bus galima ne tik padainuoti populiariausius lietuviškus romansus, bet ir pašokti.

Šeštadienį nuo 12 val. Mokytojų namų II aukšto fojė vyks vegetarinių patiekalų paroda – pardavimas, konsultacijos apie sveiką mitybą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją