„Ačiū už tą dovaną. Visiems kūrėjams linkiu sėkmės. 1979 m. atvykau į Kauną. Barsčiau save, kur tik galėjau. Dabar džiaugiuosi, kad esu pagerbtas už savo kūrybą“, – sakė kompozitorius A. Kubiliūnas.

„Ačiū už tai, kad buvau pastebėtas, kad kelionė per Lietuvą buvo pamatyta. Norėčiau nusilenkti žodžiais, – sakė aktorius P. Venslovas ir skaitė lietuvių poetų kūrybą aukštaitiška bei bendrine tarme.
Menine kalba prisistatė ir rašytoja D. Zelčiūtė bei kompozitorius A. Kubiliūnas.

Kauno meno kūrėjų asociacijos pirmininkas poetas Petras Palilionis sakė: „Kalbą noriu pradėti nuo padėkos šių rūmų šeimininkui ir miesto šeimininkams. Ši premija teikiama drauge su Savivaldybe. Dar labiau dėkoju kūrėjams. Ši premija yra pradžia į respublikines bei nacionalines premijas. Knyga, muzika spektaklis visada nudžiugina. Dėmesys vienų kitiems taip pat reikalingas. Gerų darbų kasmet susikaupia daug daugiau, negu šiandien įvertiname. Tikėkimės, kad kitais metais galėsime pagerbti daugiau kūrėjų“.

Tris premijas po tūkstantį skyrė Kauno miesto savivaldybė. Iš viso Kauno meno kūrėjų asociacija premijas įteikusi 27 Kauno menininkams.

Pagerbti laureatus atvyko Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojai Algimantas Kurlavičius, Rimantas Mikaitis ir Stanislovas Buškevičius ir miesto tarybos Kultūros, bendruomenių ir savivaldos plėtojimo komiteto pirmininkas Raimundas Kaminskas.

Miesto vadovų vardu kalbėjęs laikinai einantis mero pareigas Algimantas Kurlavičius padėkojo kiekvienam laureatui atskirai. Savo kalba mero pavaduotojas pademonstravo kad jam gerai žinoma šių menininkų kūryba. Jis paminėjo ir tuos apdovanotųjų menininkų nuopelnus, kurių nepaminėjo kiti kalbėjusieji.

„Visų šių menininkų darbai skatina tobulėti, užmiršti kasdieninius rūpesčius, pasinerti į meno gelmes.

Sveikinu visus kūrėjus, pelniusius Kauno meno kūrėjų asociacijos premijas. Linkiu neblėstančio išradingumo, kūrybiškumo, geros nuotaikos, pasisekimo visose veiklos srityse, šeimose, nes tik tada galima tikra kūryba, tik tada menininkas gali visas jėgas ir sugebėjimus skirti kūrybai“, – sakė A. Kurlavičius.

Laureatus sveikino apskrities viršininkė Ona Balžekienė, Seimo narė Dalia Teišerskytė, gėlių per savo padėjėją perdavė Vincė Vaidevutė Markevičienė.

Pagerbti laureatus atėjo visų Kaune esančių aštuonių kūrybinių sąjungų atstovai. Jie surengė koncertą. Dainavo solistė Rita Preikšaitė, šoko „Auros“ šokėjai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją