Dienraščio "Gazeta" apžvalgininkas stebisi tuo, kad apie spektaklį, "kur pasakojama apie vaginos kvapą", galima pasakyti, kad jis pastatytas ir vaidinamas skoningai. "Tai buvo atvira, bet ne vulgaru, ironiška, bet be patoso", - teigiama "Vaginos monologų" recenzijoje.

Spektaklyje vaidinančios aktorės, straipsnio autoriaus manymu, "vaidina, nesistengdamos specialiai šokiruoti". Renginyje nėra įtampos, kilusios iš noro žūtbūt sugriauti žiūrovų tabu.

Tuo tarpu E.Ensler pjesei leidinys turi priekaištų: recenzento manymu, apie ją sunku spręsti kaip apie literatūros kūrinį, o ne kaip apie "reportažą iš vaginos ir penio mūšio lauko".

Straipsnyje teigiama, kad vagina šiuo atveju apie kažką atkakliai tyli - ši tyla, autoriaus manymu, palieka didesnį įspūdį nei atviriausi monologai.

Laikraštis "Vedomosti" nuo pagyrų vilniečių spektakliui susilaiko ir šmaikštauja, kad "keisto įvairių stilių mišinio rezultatas - reginys, nepakeliamai panašus į oficialų valdžios atstovams skirtą koncertą".

Analogiją su sovietinės epochos atgyvenomis leidinys pagrindžia šiuo spektaklio aprašymu: "Skaisčiai raudonos suknelės plevėsuoja kaip vėliavos. Iš garsiakalbių skamba iškilminga muzika. Pagyvenusi aktorė, kaip iš akies traukta Liudmila Zykina, iškilmingu žingsniu išeina į avansceną ir giliu kontraltu uždainuoja kažką panašaus į "Vagina tu šlovinga, kaip jūra vandeninga...".

Nepaisant to, recenzentui atrodo, kad spektaklio kūrėjams trūksta humoro jausmo.

LRDT spektaklis dalyvavo Naujosios dramos festivalyje. Spektaklį režisavo Rusijoje gyvenantis italas Giuliano (Džiuljanas) Di Kapua.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją