Pirmąją knygų mugės dieną skaitytojų lauks prieš dvejus metus Vilniuje viešėjusio Johno Irvingo romano naujas vertimas. Aurelijos Juodytės išverstame romane rašytojas vėl sutelkia dėmesį į žmones, kuriems sunku prisitaikyti šiame pasaulyje: imigrantus, visuomenės atstumtuosius, paniekintuosius dėl fizinės negalios, susipainiojusius dėl savo seksualinės orientacijos. Istorijos centre – serijinis žudikas transseksualas, žudantis prostitutes ir paliekantis akį merkiančio dramblio piešinėlį ant lavonų, taip pat daugybė praeities nuotrupų, užvedančių pagrindinius personažus ant žudiko pėdsakų.

Penktadienį, vasario 19 dieną, 18 valandą Gurmaniškų susitikimų kampe žinomas TV laidų vedėjas Dainius Martinaitis gamins patiekalus iš naujausios Jamie Oliverio knygos „Oliverio ministerija“. J. Oliveris šią knygą skiria tiems, kurie peilių, pjaustymo ir viryklės bijo kaip baubo. Ši knyga padės lengviau ir greičiau įvaldyti meną žongliruoti peiliu ir užsidegti aistra kulinarijai.

Praėjusioje Vilniaus knygų mugėje didžiulio dėmesio sulaukęs Algimantas Čekuolis šiais metais skaitytojams dovanoja naują savo knygą „Staigmenos ir kiti žinomi dalykai“, kurią skaitytojams pristatys sekmadienį, vasario 21 dieną, 14 valandą 5.1 salėje.

Ši knyga kviečia skaitytoją atidžiau pasižiūrėti į Europą, Aziją, Ameriką bei Afriką, nepamirštant ir mūsų, gyvenančių prie Baltijos. Publicistas ir rašytojas Algimantas Čekuolis, kalbantis 13 kalbų ir aplankęs per 60 šalių, įdomiai ir, kaip jam būdinga, šmaikščiai pasakoja apie gentį, kur valdo moterys, o vyrai dėl to laimingi; apie seksualinę nelaimę, dėl kurios kalta medicinos pažanga; apie didžiausią pasaulyje falsifikatų turgų; apie pamestus branduolinius užtaisus ir išpūstą radiacijos baimę; apie teigiamus pokyčius karštuosiuose pasaulio taškuose ir apie nematomas išsivysčiusių valstybių bėdas. Ši knyga – tai žvilgsnis į įdomiausius pasaulio reiškinius, informacija, kuri skaitytoją nustebins.

Sekmadienį, vasario 21 dieną, 16 valandą Rašytojų kampe vyks renginys besidomintiems mada, kurio metu bus pristatyta Gintarės Albrechtaitės-Lingienės knyga „Lietuvos mada“. Renginyje dalyvaus knygos autorė ir knygoje pristatomi žinomi Lietuvos dizaineriai.

Šioje unikalioje knygoje-albume pristatomi 22 Lietuvos mados pasaulyje šiandien ryškūs drabužių dizaineriai. Knygoje koncentruotai pateikiama kiekvieno jų kūrybinė biografija, o vaizdinę medžiagą sudaro keli šimtai unikalių mados fotografijų. Šio pažintinio leidinio įvade pateikiama įdomi šiuolaikinės lietuviškos mados apybraiža, o knygos gale pristatomi reikšmingiausi pastarųjų dviejų dešimtmečių Lietuvos mados įvykiai bei reiškiniai. Šiame leidinyje skaitytojai sužinos daug naujo apie Lietuvoje ir už jos ribų garsius drabužių dizainerius – Aleksandrą Pogrebnojų ir Vidą Simanavičiūtę, Ramunę Piekautaitę, Sandrą Straukaitę, Seržą Gandžumianą, Jolantą Rimkutę ir Ievą Ševiakovaitę ir kt., taip pat apie jaunus, tačiau Europos mados profesionalų pastebėtus ir įvertintus mados kūrėjus – Giedrių Paulauską, Agnę Kuzmickaitę ir kt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją