„Tačiau režisuotas reginys ir ugnies šėlsmas šiame projekte ne mažiau svarbūs, nei muzika, todėl nusprendėme tai pavadinti ugnies ir muzikos spektakliu“, - sakė R.Radzevičius.

Kaip informavo spektaklio libreto autorius Rimvydas Stankevičius, Šiauliams – Saulės miestui - skirtas kūrinys pasakoja apie mirtingą žmogų, Saulės sūnų, ieškantį harmonijos su gamtos gaivalais ir dievybėmis.

Kūrinyje gausu baltų mitologijos, lietuvių tautosakos vaizdinių, plėtojama meilės, laikinumo ir amžinybės tema.

„Drauge „Saulės žemė“ yra ir didžiulė metafora, kalbanti apie kuriantį žmogų, jo dvasinį kelią ir paskirtį šioje žemėje“, - teigia R.Stankevičius.

Pasak R.Radzevičiaus, šiuo kūriniu norima priminti, kad esame sutverti ne vien valgyti, miegoti ir senti. „Esti aukštesnioji prasmė – tai kūryba, nešanti grožio, šviesos ir meilės vėliavą“, - tikina kompozitorius.

Spektaklio „Saulės žemė“ režisierius – Benas Šarka, pagrindinius Saulės ir Aušrinės vaidmenis atliks vokalistės Aistė Smilgevičiūtė ir Indrė Valantinaitė.

„Saulės žemė“ - tai jau antroji kompozitoriaus R.Radzevičiaus ir poeto R.Stankevičiaus dovana Lietuvos miestams.

Prieš metus 750 metų jubiliejų šventusiai Klaipėdai menininkai padovanojo roko operą „Jūratė ir Kastytis. Legendos tęsinys“. Didelio dėmesio susilaukusiame miuzikle dainavo ir vaidino Marijonas Mikutavičius, Kostas Smoryginas, Aistė Smilgevičiūtė, Saulė, kiti žymus dainininkai ir aktoriai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją