Kaip teigia parodos kuratoriai, nors keletas autorių vis dar laikosi tradicinės fotografijos principų, tačiau dauguma jaunimo kategoriškai prieštarauja nusistovėjusiai fotografijos tradicijai: Tadas Šarūnas fiksuoja masinės popkultūros ženklus JAV, Akvilė Anglickaitė siūlo netikėčiausią požiūrį į tradicinius Italijos kultūros simbolius, Vytautas Michelkevičius pateikia siurrealistinės realybės peizažus, Ugnius Gelguda dvigubų fotografijų kompozicijomis atskleidžia pankų subkultūrą, o Povilo Lamartino objektyvas stebi Vilniaus transvestitų gyvenimą.

Ši paroda - VU SA fotoklubo projekto "Atvirai" dalis. Kelių etapų projekto tikslas - pristatyti geriausią jaunąją Lietuvos fotografiją Lietuvoje ir Lenkijoje.

Per projekto parodų atidarymus rengiami interaktyvūs - žiūrovus įtraukiantys hepeningai. Pavyzdžiui, Gdanske per parodos atidarymą visi dalyviai atėjo basi ir savo trepsėjimu bandė išjudinti žiūrovus, o per viešosios erdvės projektą fotografijų paroda buvo atidaryta tiesiog ant apleisto namo sienos.

Padedant Gdansko jaunimo fotostudijai ir technikos universiteto fotoklubui "Kronika studencka", 2003 metų pavasarį ši paroda buvo eksponuota Gdanske, Lenkijoje.

Nuo pirmadienio jaunųjų fotografų paroda bus eksponuojama Nidoje tarptautinio fotografų seminaro metu, o vėliau tikimasi ją parodyti Vilniuje.

VU SA fotoklubas vienija fotografija besidominčią studentiją.

Fotoklubas universitete buvo įkurtas dar praėjusio amžiaus 8-jame dešimtmetyje. Vėliau jo veikla nutrūko, bet 2001 metais buvo atnaujinta.

Dabartinio fotoklubo veikloje dalyvauja apie 100 studentų. Nors didžioji dalis narių mokosi Vilniaus universitete, tačiau klubas yra atviras visiems Vilniaus studentams.

VU SA fotoklubas siekia burti studentus, besidominčius fotografija, sudaryti sąlygas kūrybinei saviraiškai ir žinių plėtimui. Klubas rengia seminarus, parodas, kūrybines išvykas - stengiasi šviesti ir įtraukti studentus į savo veiklą netikėčiausiais būdais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją