Publikoje šmėžavo ir pažįstamų senosios kartos aktorių, visuomenei gerai žinomų kultūros veikėjų veidai. Šie žmonės pasinaudojo nemokama galimybe pamatyti kolegų scenos darbus.

Koncertuose apsilankė ir protinę negalią turintys žmonės – pasak juos lydėjusių asmenų, šie žmonės spektaklio su siužetu negali suprasti, tačiau muzikos klausytis jiems labai patinka.

Pakalbinti teatrų vadovai, aptarnaujantis personalas teigė, kad šįkart atėję žiūrovai gerokai skyrėsi nuo įprastinės publikos – į teatrus atėjo daugiau pagyvenusių žmonių, be to, būta nemažai lankytojų, kurie į teatrą užsuko pirmą kartą ir kiekvienas žingsnis jiems kėlė nuostabą.

„Publika, atėjusi į spektaklį, buvo kitokia: labai solidaus amžiaus, kai kurie net lazdele pasiramsčiuodami atėjo. Ir žiūrovų reakcija skyrėsi – salėje girdėjosi spektaklio komentarai, nes kai kurie žiūrovai buvo taip įsijautę ir susitapatinę su personažais, kad garsiai dalijo patarimus, kaip vienam ar kitam personažui elgtis. Antra vertus, tai liudija, kad vizitas į teatrą šiems žmonės yra labai retas įvykis“, - įspūdžiais dalijosi Marijampolės teatro vadovas Romualdas Kučiauskas.

Vilniaus filharmonijoje sutiktos garbaus žiūrovės pasakojo gana ilgai ieškojusios kelio į Filharmoniją – mat niekada nėra šioje koncertų salėje buvusios.

„Mes klasikinės muzikos koncertuose nesilankome, nes žinome, kad tai labai brangu. Išgirdusios apie nemokamą galimybę ateiti į Filharmoniją suskubome ja pasinaudoti – iš tiesų jau pats pastatas, didinga koncertų salė palieka įspūdį. Galbūt mes daugiau čia niekada ir neateisime, tačiau bent jau būsime bent kartą aplankiusios šituos muzikos rūmus“, - sakė 63 metų Nadiežda Kovaliova.

Kauno filharmonijos vadovas Justinas Krėpšta taip pat patvirtino, kad Kaune būta žiūrovų, kuriems teko ilgokai ieškoti filharmonijos pastato, mat čia lankėsi pirmą kartą. J. Krėpštos teigimu, šitokia žiūrovų reakcija parodė, kad visoje Lietuvoje žmonėms labai stinga kultūros renginių, kuriuos jie išgali aplankyti.

Projekto „Atverk teatro duris“ renginius visoje Lietuvoje galėjo pamatyti tik trečdalis visų norėjusiųjų. Todėl šiuo metu teatrai ir kitos kultūros įstaigos jau derina susitarimą pratęsti akciją ir paversti ją kasmetiniu projektu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją