Šiuo bendru dailiojo čiuožimo, muzikos ir šokio spektakliu bei V. Čereškienės pasaka pasidžiaugti galės kiekvienas. Premjera įvyks antrąją Kalėdų dieną, gruodžio 26 d. 16 val. Vilniaus Akropolio ledo arenoje. Renginys nemokamas.

“Kasdienis mažųjų čiuožėjų darbas, ypač griežtos disciplinos reikalaujančios treniruotės, net po kelis kartus per dieną, žinoma, nelieka nepastebėtas – čiuožiantys vaikai dalyvauja tarptautinėse dailiojo čiuožimo varžybose, laimi garbias vietas ir džiugina trenerius medaliais bei diplomais. Tačiau Lietuvoje apie tai mažai kas sužino”, - sako projekto “Juodai balta istorija” idėjos autoriai ir organizatoriai žurnalistai Ingrida Lauciuvienė ir Tautvydas Vencevičius. Dėl to jie su bendraminčiais šiemet nutarė padaryti dvigubą šventę - ir patiems čiuožėjams, ir visiems miesto vaikams.

Pasaką apie viso pasaulio gyvūnus, šalis ir Kalėdas Laplandijoje iš popieriaus į ledo areną perkelti padėjo choreografė-statytoja Jolita Altaravičiūtė, taip pat treneris-repetitorius Dmitrijus Kozlovas bei gimnastikos trenerė Liudmila Švedienė, režisierė Giedrė Zaščižinskaitė. Treneriai jau yra išugdę ne vieną jaunąjį čiuožėją, puikiai atstovaują Lietuvai tarptautiniuose konkursuose. Dekoracijas pasakai nupiešė dailininkas Mantas Čepauskis.

Žurnalistė Vilma Čereškienė savo sukurtą pasaką pirmą kartą papasakos ne vien savo, o visiems talentingiems ir smalsiems vaikams: “Juodai balta istorija” - tai pasakojimas apie mergaitę Juliją, kuri, atvykusi pas močiutę į kaimą, užuot nuobodžiavusi, sutinka juodai baltą veršiuką, nusivylusį gyvenimu vien dėl savo nuobodžios kailio spalvos. Dar sutinka gandrą, kuris irgi yra juodai baltas. Tada trijulė leidžiasi į kelionę per visus pasaulio žemynus, kuriuose sutinka daug juodai baltų žvėrių - zebrus, pandas, orkas. Žemynuose juos džiugina sutikti gyventojai - šokantys nuostabius šokius. Pagaliau visi atvyksta į šalčiausią žemyną - Antarktidą. Ten pingvinai. Poliarinė naktis. Ir veršis juodmargis suvokia, kad pasaulyje daug juodai baltų gyvūnų. O Julytė supranta, kad tarp juodos ir baltos spalvos telpa visos pasaulio spalvos ir atspalviai. Tuo metu jie pamato krentančią žvaigždę, kuri į žemę atneša Kalėdų stebuklą.”

Pasakoje skambės Artūro Noviko sukurta ir pritaikyta muzika. Pagrindiniai muzikinės dalies atlikėjai – dešimtmečių “Artūro Noviko džiazo mokyklos” trio “Duok penkis”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją