Mariaus Ivaškevičiaus „Mistras“, kaip ir „Madagaskaras“, siūlo netradiciškai pažvelgti į garsias istorines asmenybes, nešabloniškai pasvarstyti apie lietuvių tautos identitetą. „Mistro“ centre – Adomo Mickevičiaus biografija ir likimas, o kartu – „tikro“ herojaus, kurio galbūt nesąmoningai ilgimės šiandien, paieškos. Pjesėje iškyla „egzotiškosios“ Lietuvos vaizdas – šalies, kurioje „viskas dar painu, neišsikristalizavę: Rusija, jos viduje – Lenkija, Lenkijos viduje – Lietuva, o šios viduje – sprogimo laukiantys indai“; šalies, kurioje žmonės, keldami taurelę, linki vieni kitiems „prisikelti literatūroje“ ir kuriems „visos žemės vienodai svetimos“. Taip pat, kaip ir „Madagaskare“, veikėjai apsėsti utopiškų idėjų ir projektų, manijos kurti originalumu pritrenkiančias teorijas.

Spektaklyje vaidmenis kuria aktoriai Jokūbas Bareikis (Mickevičius), Ramūnas Cicėnas (Mistras), Gintarė Latvėnaitė (Celina, Mickevičiaus žmona), Valda Bičkutė (Ksavera, guvernantė), Audrius Bružas (Balzakas), Mantas Vaitiekūnas (Šopenas), Leonardas Pobedonoscevas (Pjeras Leru, filosofas), Ilona Kvietkutė (Žorž Sand), Ineta Stasiulytė ir Vaida Būtytė (Margaret, žurnalistė), Vytautas Rumšas (lietuvis). Scenografiją kuria Adomas Jacovskis, muziką – Faustas Latėnas, kostiumus – Juozas Statkevičius.

Naujametinių vakarų žiūrovai galės pasimėgauti šampano taure, o gruodžio 31-ąją, po „Mistro“ vaidinimo, skambant gyvai muzikai, taip pat pabendrauti su Rimu Tuminu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją